Amerikai katonák sérültek meg egy iraki légibázist ért támadásban

külföld
augusztus 06., 06:26

Legalább öt amerikai katona megsérült egy iraki katonai támaszpont elleni támadásban hétfőn, írja a Reuters. A nyugat-iraki al-Aszad légibázisra két katyusa rakétát lőttek ki, amik a bázison belül zuhantak le. Egy katona súlyosan megsérült.

Az al-Aszad légibázis
photo_camera Az al-Aszad légibázis Fotó: AYMAN HENNA/AFP

A Közel-Keleten feszült a helyzet, miután Izrael a múlt héten megölte a Hamász és a Hezbollah magas rangú vezetőit. Irán megtorlással fenyegetőzik, a Reuters szerint nem világos, hogy a légibázis elleni támadásnak köze van-e ehhez. Mindenesetre az Egyesült Államok vasárnap felszólította az állampolgárait arra, hogy hagyják el Libanont, és a hamarosan bekövetkező összecsapásra utalhat az is, hogy az amerikai közel-keleti erők parancsnoka, Michael Kurilla tábornok szombaton Izraelbe érkezett.

Múlt héten Teheránban megölték a Hamász első számú politikai vezetőjét, Iszmáíl Haníjét, egy nappal korábban pedig Fuad Shukrral, a Hezbollah egyik vezetőjével végzett izraeli rakéta. Irán szerdára összehívta az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) rendkívüli ülését, hogy megpróbálja rávenni az arab államokat, igazolják az Izrael elleni megtorló intézkedésekhez való jogát.

Kiemelt videóink