Az ég kék, az univerzum tágul, a vasúti menetidő nő

közlekedés
augusztus 11., 17:03

Ismét nőnek a vasúti menetidők decembertől, a szegedi, debreceni, békéscsabai InterCityk is lassabbak lehetnek a menetrend-tervezet szerint - írja a Közlekedő Tömeg. „Lázár János minisztersége alatt tehát már másodjára lassulhatnak jelentősen a távolsági vonatok, másfél évtizede állandó menetrendi struktúrákat, csatlakozási rendeket szétverve ezzel” - teszik hozzá.

link Forrás

Néhány a Közlekedő Tömeg példái közül:

  • A Kaposvárról induló kora délutáni diákvonat várhatóan 20, a délutáni ingázó 10 perccel indul korábban. Előbbi 17, utóbbi 6 perccel hosszabb idő alatt jut el Siófokra, mint tavaly.
  • 94-es vasútvonal: Az ország egyik legsúlyosabb helyzetű térsége még messzebb kerül a legközelebbi nagyvárostól: Miskolc-Tornanádaska között újabb 17 perccel nő a menetidő.
  • 106-os vonal: Noha tavaly egész nyáron vágányzár volt Derecske és Sáránd között, Debrecen és Nagykereki között mégis 17 perccel nő a menetidő.

Az egyesület az előző évek gyakorlatának folytatását, vagyis társadalmi egyeztetést kér a minisztériumtól, mert a változások „komoly hatással lehetnek majd azokra, akik elvből vagy kényszerűségből, de kitartanak a fenntartható közösségi közlekedés mellett”. Lázár tárcájának azt ajánlja: „ismerje meg bátran az utazóközönség elvárásait is”.

Kiemelt videóink