Hosszú perceken át tapsoltatta magát az olimpikonokkal a kínai diktátor

sport
augusztus 22., 16:03

A kínai csapat 40 arany-, 27 ezüst- és 24 bronzérmet szerzett a párizsi olimpián, amivel a második helyet sikerült megcsípniük az Egyesült Államok mögött. Ebből az alkalomból kedden a Nép Nagy Csarnokában Hszi Csin-ping elnök is fogadta a sportolókat, akik bőven a kínosság határán túlnyúló tapssal köszöntötték a vezetőt. Az állami tévé hosszú perceken át kommentár nélkül közvetítette, ahogy az ünnepeltek ünneplik a Kínai Kommunista Párt (KKP) főtitkárát. A szerencsésebbek még kezet is foghattak vele.

link Forrás

Hszi Csin-ping arról beszélt, hogy a sportolók dicsőséget szereztek az országnak és a népnek, valamint további erőfeszítéseket követelt az olimpikonoktól, hogy Kínát sportnagyhatalommá tegyék. Az elnök megjegyezte, hogy a kínai küldöttség kiváló teljesítménye teljes mértékben bizonyította az ország erejét az új korszakban. Hszi szerint az alapvető oka annak, hogy Kína a világ vezető sportnemzeteinek sorába lépett és jelentős olimpiai szereplővé vált, az ország növekvő nemzeti ereje.

Szerinte a nagyhatalmak közötti sportverseny nem csak a sportolók közötti versenyről szól, hanem a tudomány és a technológia, a közegészségügy és az infrastruktúra, valamint az üzleti környezet terén a nemzeti erő versenyéről is. (Global Times)

Kiemelt videóink