Inkább visszavonta volna az interjúját 6363, miután megtudta, hogy a Fidelitas volt elnökével beszélgetett

ZENE
augusztus 30., 16:10

Partizán-koppintásként, az avokádótagadó, nemzeti érzelmű fiatalok megszólítására indult el augusztusban a Köztér csatorna, ami arra a merész koncepcióra épül, hogy egyszerre csinálnak interjúkat népszerű könnyűzenei előadókkal és harmadvonalas fideszesekkel, hátha a nézők ugyanúgy rákattannak Szili Katalinra, mint az Akkezdet Phiaira. A csatorna egyik arca Kurucz Dániel, a Fidelitas korábbi elnöke, akiről akkor hallottunk utoljára, amikor az embereit megverték az ifjúsági szervezet wellness disznóvágásán. A hvg írta róla nemrég, hogy politikai próbálkozás után állami támogatással forgatott hungarikumos műsort a TV2-re.

A pár száz nézőt hozó Szili Katalin-interjú után Kurucz Sára Gergellyel, a 6363 néven ismert rapperrel beszélgetett, azonban ahogy az előadó rájött, milyen hátterű csatornának nyilatkozott, inkább szólt a készítőknek, hogy ne publikálják a vele készült adást. A követőit pedig arra kérte, hogy jelentsék a videót.

link Forrás

Erről 6363 az Instagramon ezt írta: „Az elkészült videót nem láttam, a megjelenését nem hagytam jóvá. Ez a szakmaiság minden lehetséges alapmoráljával szembemegy.” Mivel egy ismerőse szólt neki, nem gyanakodott, amikor meghívták egy „induló, kicsit popkult, kicsit közéleti műsorba”, azt sem jelezték neki, hogy pontosan kivel fog beszélgetni, „milyen erősen átpolitizált a csatorna”.

Jóhiszeműen mentem el az interjúra, de sajnos naiv voltam, és behúztak a csőbe. Megkértem, hogy a fejlemények után az adást ne publikálják, de hasonló korrektséggel jártak el, mint a meghívásomnál is. Szeretném felhívni a figyelmeteket: ne higgyetek a soft álarcot öltő, »mi nem akarunk állást foglalni, ez egy politikailag független csatorna« szlogennel működő platformoknak, mert hirtelen azon kapjátok magatokat, hogy arcátlanul öntik rátok a propagandát. Maradjatok éberek, és ne hagyjátok, hogy átverjenek.

Ezerszer inkább lennél noÁr, mint egy fidelitasos talpnyaló. Vétkesek közt cinkos, aki néma.”

Baszki ez tré, kikérem magamnak és minden kollégámnak…” - reagált a KözTér kreatív producere, Meruk Marcell, aki az oldalán arról írt, hogy 6363 pontosan tudhatta, kik a készítők és milyen műsorokat készítettek korábban, szerinte a rappert azután gondolta meg magát, hogy látta, milyen reakciók érkeztek Süveg Márk interjújára.

Kiemelt videóink