Nem bocsánatot kért, hanem megköszönte a reklámot a Donáth Anna anyjának abortuszáról fantáziáló szerző

POLITIKA
szeptember 01., 20:11

Ungváry Zsolt megköszönte, hogy a baloldali sajtó végre felfigyelt a Jobbszél-jegyzetére, és „csapott neki egy kis reklámot.”

Ez volt az az írása, amelyben arról beteges részletességgel leírta, hogy Magyarországon lett volna az olimpia idén, ha Donáth Anna édesanyja 1986-ban elmegy a nőgyógyászhoz, és elveteti magzatát.

Az írás a Demokrata oldalán már nem elérhető, a lap pénteken elnézést is kért azért, hogy ez megjelenhetett. Azt írták, „szakmai figyelmetlenségből közölték a publicisztikát, ami az emberi méltóságot sértő tartalommal jelent meg.”

Ungváry Zsolt viszont – aki történelmet tanít gimnazistáknak, és egy nappal az írás megjelenése után állami kitüntetést vehetett át, – a saját honlapján nem kért elnézést, de ugyancsak pénteken nekiállt megmagyarázni írását. Szerinte egy „szatirikus írást, egy tárcanovellát, egy abszurd jegyzetet nem szabad és nem is kell értelmezni, de sajnos Magyarországon sokan nem képesek megérteni az iróniát.

A többi között azt írta, ő személy szerint gyilkosságnak tartja az abortuszt, míg Donáth Anna és Cseh Katalin annak idején elfogadott egy EP-előterjesztést, amely alapjognak tekinti azt, ami felfogása szerint így nem jelent többet egy vakbélműtétnél.

Ha pedig „Donáth ezt gondolja, akkor egyáltalán nem lehet rá oka, hogy hőbörögjön a felvetésen.”

Ezek után a honlapján közzétette a felháborodást kiváltó szöveget, amit a Demokrata eltüntetett.

(via hvg.hu)

Kiemelt videóink