A Kormányhivatal elé vonultak a gyerekek, akiknek hat nappal a tanév előtt szüntették meg az iskoláját

belföld
szeptember 03., 09:57

Budapest Főváros Kormányhivatala elé vonulnak az augusztus 27-én bezáratott MÁV telepi Wesley és a Wesley Kincsei iskolák tanulói és az ő szüleik, hogy átadják a petíciót Sára Botond főispánnak.

A fővárosi Kormányhivatal hat nappal tanévkezdés előtt a fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség köztartozásaira hivatkozva törölte az Iványi Gábor vezette egyház két budapesti iskoláját a nyilvántartásból. A jelentős részben SNI-s gyerekeknek máskor is rendkívül nehéz őket fogadó iskolát találni, a kormányhivatal most részben két-három órányira lévő vidéki iskolákat ajánlott a szülőknek.

Azóta a Wesley szegedi óvodája, általános iskolája és gimnáziuma működési engedélyét is visszavonta a kormányhivatal. „A dolog hihetetlen mértékben felelőtlen, 200-250 gyermeket érint” - mondta a döntés után Iványi Gábor a 444-nek.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A keddi Álljunk bele, ha kell! címen meghirdetett demonstráció a megszüntetett MÁV-telepi iskola elől indult reggel három negyed nyolckor. Néhány napja még úgy volt, hogy ebben az időpontban a gyerekek az iskolába lépnek be, de az hivatalosan már nem is létezik, hiába újították a szülők segítségével egész nyáron, hogy mindenben megfeleljen az infrastrukturális feltételeknek.

A Hungária úton túlról a Váci utcába (itt működik a fővárosi kormányhivatal) tartó tiltakozó sétán nagyjából százan vettek részt, szülők, gyerekek közösen, némán vonultak a Népligeten át a Belváros felé.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Kormányhivatalnál a tervek szerint tíz órakor átadják Sára Botondnak a petíciót, az épület előtt tartott demonstráción pedig Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség elnöke, a megszüntetett iskolákat képviselő szülők, diákok és pedagógusok, valamint Erdős Virág és Molnár Áron szólal fel.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444


FRISSÍTÉS

Sára Botond főispán nem volt a Kormányhivatal épületében, a szülők így egy hivatali dolgozónak adták át a petíciójukat.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
Kiemelt videóink