Bocsánatot kért a Heim Pál Gyermekkórház, amiért korábban cinikus módon köszönte meg Magyar Péterék adományait

Egészségügy
szeptember 03., 21:41

Bocsánatot kért a Heim Pál Gyermekkórház korábbi cinikus Facebook-bejegyzéséért. A kórház korábban úgy köszönte meg Magyar Péterék adományait, hogy egy képet töltött fel, amin egy csaknem teli raktár volt látható, a központi fenntartó által szállított kézfertőtlenítőkkel és wc-papírokkal.

Magyar másfél nappal a bejegyzés előtt támogatói adományokból 200 liternyi fertőtlenítőt és körülbelül 4000 tekercs WC-papírt vitt a Tisza Párt nevében a kórházba.

A kórház valódi köszönet nélküli köszönőposztja azért volt különösen furcsa, mert korábban minden adományt megköszöntek. Hálásak voltak, amikor kaptak több raklapnyi ásványvizet, vagy használt ruhák és társasjátékok érkeztek a kórházba, de örültek 60 kanálnak és a jótékonysági vadászaton gyűjtött pénzadományoknak is.

photo_camera Fotó: Halász Júlia

Egy nappal később azonban új posztban reagált a történtekre a kórház. Azt írták, hogy elnézést kérnek mindenkitől, akit szándékuktól függetlenül megbántottak. Támogatást bárkitől elfogadnak előzetes egyeztetés után, de a politikai marakodásból és az azzal járó sajtófigyelemből ki akarnak maradni.

Elismerték, hogy bár próbálnak maradéktalanul eleget tenni a wc-papír beszerzési és tartó-felszerelési feladataiknak, előfordulhat, hogy átmenetileg elfogynak a kihelyezett termékek. Ezért felhívták kollégáik figyelmét, hogy ügyeljenek jobban a folyamatos töltésre, „hiszen a kórház raktára valóban tele van”. Ennek megfelelően a jövőben a pótlás ellenőrzésére is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd.

Kiemelt videóink