Bocsánatot kért a breaktánc-közösségtől Raygun a párizsi olimpiai fellépése miatt

sport
szeptember 04., 17:10

Bocsánatot kért a breaktánc-közösségtől Rachael Gunn olimpiai breaktáncos, hogy botrányt okozott az olimpiai fellépésével a párizsi játékokon - írja a CNN.

photo_camera Fotó: DAN HIMBRECHTS/AAPIMAGE via Reuters Connect

A nyilvánosságban Raygun néven is ismert Gunn a The Project című ausztrál aktuálpolitikai műsornak adott interjújában azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a közösségnek negatív reakciókkal kellett szembesülnie az előadása miatt.

Korábban már mi is írtunk az ausztrál breaktáncosnőről, aki a párizsi olimpián 3 selejtezőn 0 pontot táncolt össze, ezzel pedig egyszerre vált mémszenzációvá és a gyűlölet tárgyává. Gunn produkciójában ugyanis olyan szokatlannak nevezhető elemek szerepeltek többek között, mint a földön csúszás vagy a kenguruugrás. Ez utóbbit elmondása szerint Ausztrália olimpiai kabalája, a Boxing Kangaroo ihletett.

A „The Project”-nek adott interjújában Gunn azt mondta, hogy az előadásának stílusa „csak egy másfajta megközelítés” akart lenni a sportághoz. Szereplésével azonban az egész világ figyelmét magára vonta. Az angol énekesnő Adele például a müncheni koncertje alatt kérdőjelezte meg, hogy vajon ez az egész egy „vicc volt-e”, Rachel Dratch színésznő pedig a „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” című műsorban utánozta őt.

link Forrás

A szerdai interjúban Gunn elmondta, hogy nem látta a Fallon-szkeccset, de megemlítette, hogy nem tudja, hogy megölelje-e (Fallont) vagy kiabáljon vele, hogy ekkora platformot adott az előadását övező médiafelhajtásnak.

„Olyan érzés, mintha egy nagyon furcsa álom lenne, amiből bármelyik pillanatban felébredhetek” - mondta.

„Tudtam, hogy meg fognak verni, és tudtam, hogy az emberek nem fogják megérteni a stílusomat és azt, hogy mit fogok csinálni” - mondta. „Az esélyek ellenem szóltak, az biztos”. Gunn emellett azt is elmondta a „The Project”-nek, hogy egy ideig most nem fog részt venni semmilyen breaktánc versenyen, mivel szeretné elkerülni a reflektorfényt.

„Sokkal inkább a pozitívumokra szeretnék koncentrálni ebből az egészből, a pozitív reakciókra és az örömre, amit az embereknek szereztem” - mondta. „Az, hogy kimegyek, és csak szórakozom, és olyan keményen megyek, amennyire csak tudok, annak ellenére, hogy tudom, veszítek.”

A breaktánc, mint versenyszám a 2024-es párizsi játékokon debütált az olimpián, a 2028-as játékokon pedig már nem lesz jelen.

Kiemelt videóink