Decemberig nem zár be a budai központi posta

belföld
szeptember 11., 12:07

„A sajtóban megjelent információkkal ellentétben, a Budai Központi Kézbesítő Posta (Budapest XII. Városmajor utca 35-37.) továbbra is nyitvatart. A lakosság a postai szolgáltatásokat (levél, csekk, csomagfeladás stb.) változatlan módon igénybe tudja venni, továbbá az érkező levelek, csomagok, nyugdíjak és egyéb ellátások kézbesítésében sincs változás, azokat az ügyfelek a megszokott rendben továbbra is megkapják” – írja oldalán a Magyar Posta.

Közleményük szerint „a postának helyt adó ingatlan bérleti szerződése 2024. decemberben lejár, a további elhelyezését illetően a bérbeadóval a tárgyalások folyamatban vannak, melynek eredményétől függetlenül a Magyar Posta Zrt. biztosítani fogja szolgáltatási kötelezettségeit az érintett kerületekben”.

Vagyis annak ellenére, hogy az I., II. és XII. kerületekben élők több helyről is azt az információt kapták, hogy szeptembertől bezár a budai központi posta, emiatt pedig a Nyugatihoz, illetve a Móriczra kell majd menniük a csomagjaikért, most a Posta közölte, hogy decemberig minden marad a régiben. Utána majd „a címzettekhez legközelebbi postán teszi elérhetővé” a szolgáltatást.

A Városmajor utcában a posta épületét felújítják és bővítik is, méghozzá a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., vagyis a BIF, aminek Schmidt Mária és gyerekei a többségi tulajdonosai. Ezen a helyen állt korábban a XII. kerületi nyilasház, ahol szenteste tartottak mészárlást a pártszolgálatosok.

Kiemelt videóink