„Része vagyok ennek a rémálomnak” – egy háromgyerekes férfi elismerte, hogy megerőszakolta Gisèle Pelicotot

külföld
szeptember 20., 09:26

Bocsánatot kért az áldozattól a 44 éves Lionel R., aki a bíróságon elismerte, hogy megerőszakolta Gisèle Pelicotot. A nőt a férje éveken át rendszeresen elkábította, majd az interneten toborzott embereket hívott át magukhoz, hogy megerőszakolják a magatehetetlen nőt. Az esetekről a férfi videófelvételeket és fotókat készített.

Az ügyben 50 férfit vádoltak meg, többen azzal védekeztek, hogy azt hitték, egy pár által szervezett játékban vesznek részt.

Gisèle Pelicot viszont nem tudta, mi történik vele, és a bíróságon azt mondta, „soha egyetlen másodpercre sem adtam a beleegyezésemet” a tömeges nemi erőszakhoz.

photo_camera Fotó: CHRISTOPHE SIMON/AFP

A háromgyerekes Lionel R. 2018. december 2-án erőszakolta meg a nőt, bár azt mondta, ez nem állt szándékában, sajnálja, amit tett. „Mivel soha nem szereztem meg Pelicot asszony beleegyezését, nincs más választásom, mint elfogadni a tényeket. Része vagyok ennek a rémálomnak.”

Azt mondta, ha tisztában lett volna azzal, mi fog történni, nem ment volna oda. „Soha nem mondtam magamnak, hogy meg fogom erőszakolni azt a nőt.”

Elismerte, hogy ellenőriznie kellett volna, hogy nincs-e vele valami gond, és távoznia kellett volna, mikor látta, hogy a nő eszméletlen. Gyávának tartja magát azért, hogy nem szólt semmit. Soha nem gondolta volna, hogy a nő nem vesz részt a „játékban”, ez volt az első óriási hiba, amit elkövetett.

A felelősség egy részét megpróbálta a férjre, Dominique Pelicot-ra hárítani, ugyanis arról beszélt, ő azt csinálta, amit mondott neki. Hozzátette, hogy a férj magyarázatai nem voltak világosak, hol azt állította, a nő maga vett be valamit, hol azt, hogy ő kábította el. Túl sok kérdést viszont nem tett fel.

A tárgyaláson a 71 éves Dominique Pelicot elismerte a vádakat, és azt mondta, „nemierőszak-tevő vagyok”. Állítása szerint az interneten beszervezett férfiak mind tudták, hogy azért jönnek, hogy megerőszakolják az eszméletlen, bedrogozott feleségét.

A perben 26 és 74 év közti férfiakat vádoltak azzal, hogy 2011 és 2020 között megerőszakolták Gisèle Pelicot-t. A vádlottak között van egy tűzoltótiszt, egy börtönigazgató, egy ápoló és egy újságíró is.

A nő más áldozatok érdekében ragaszkodott ahhoz, hogy a tárgyalás nyilvános legyen. Lánya az elmúlt 20 év egyik legrosszabb szexuális bűnözőjeként jellemezte az apját. Kiderült, az ő fenekéről és készített fotókat.

(Guardian)

Kiemelt videóink