Elutasították a BME VIK gólyatáborában történtek miatt tett feljelentést

oktatás
szeptember 21., 13:25

A rendőrség is vizsgálta a műegyetemi gólyatábor szívatásait, de bűncselekmény hiányában elutasították a feljelentést, írja a Népszava. Az ügyben Vadai Ágnes DK-s képviselő Polt Péterhez fordult, amit a legfőbb ügyész feljelentésként értékelt, a rendőrség azonban arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény. A határozat szerint a rendőrség azt vizsgálta, hogy fennáll-e a kényszerítés, a kiszolgáltatott személy megalázása, valamint a becsületsértés. Az elutasítást leginkább azzal indokolták, hogy a gólyatábort szabadon el lehetett hagyni.

„A Készenléti Rendőrség szerint rendben van az, ha egy gólyatáborban diákokat aláznak meg. Legfőbb ügyész úr! Utasítsa őket, hogy nyomozzanak végre tisztességesen!” – írta Vadai Facebook-bejegyzésében.

photo_camera Fotó: Jászai Csaba/MTI/MTVA

Miután nyilvánosságra került, hogy a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatáborából a szervezők kitiltották az óvszereket, hogy így akadályozzák meg a szexet, az esemény már akkor nagy port vert fel, amikor még el sem kezdődött. Erre a későbbi beszámolók csak ráerősítettek: a résztvevők arról számoltak be, hogy a frissen felvett hallgatókat két napon keresztül szívatták változatos módon, a kézben cipelt gurulós bőröndöktől a minimális tisztálkodási és vécézési ideig gazdag volt az eszköztár.

Az eset nyilvánosságra kerülése után az oktatási ombudsman vizsgálatot indított, a BME munkacsoportot állított fel, és úgy döntöttek, hogy a visszaélések megelőzése érdekében új szabályozást készítenek, jövőre a kari HÖK helyett már központilag szervezik a gólyatáborokat.

Kiemelt videóink