Itt tudja visszahallgatni Magyar Péter közrádiós interjúját, amit ő maga is csak mazochistáknak ajánlott

POLITIKA
szeptember 26., 09:13

Amint kijött a közmédia stúdiójából, Magyar Péter máris élőben jelentkezett be saját csatornáján: közrádiós „interjúját” kifejezetten mazochistáknak ajánlotta. A hosszú évek óta fideszes propagandagépezetként működő közmédia egy ideje korábban nem látott hévvel akarta behívni az egyik műsorába a Tisza Párt elnökét, aki október elejére tüntetést szervezett a közmédia épülete elé.

Csütörtök reggel fél nyolckor Magyar az M1-en, nyolc óra előtt tíz perccel a Kossuth Rádión beszélt. A pártelnök eddig egyszer volt a közmédia vendége: a júniusi önkormányzati választások előtti listavezetői vitán, amit több politikai elemző szerint kifejezetten az ő nyomására tartottak meg.

Bár Magyart eredetileg a fővárosi közgyűléssel kapcsolatos ügyek miatt hívták meg, a Jó reggelt, Magyarország! műsorvezetőjének gyakorlatilag esélye sem volt szóhoz jutni.

A Tisza-elnök csütörtök reggeli szerepléséről szóló összefoglalónk itt olvasható.

link Forrás

Az M1 adásának nagyjából háromnegyed nyolckor lett vége, a Tisza-elnököt öt-hat perccel később már kapcsolták is a Kossuth Rádión. „Én most nem azért jöttem, hogy engem itt fölkérdezzen” – mondta Magyar a riporternek, amikor bármiről kérdezni próbálta.

„Engedi, hogy műsorvezetőként kérdezzek? Miért nem tiszteli meg a fővárosi hallgatóinkat”? „Nem hagy szóhoz jutni”? „Azt mondják magáról, hogy erőszakos, lehet, hogy ezért mondják”? „Ne haragudjon, de én kérdezek, ez egy interjú”! „Ez nem egy kampányrendezvény”

– szakította félbe a szerkesztő, már amikor épp bele tudott kérdezni a Tisza-elnök monológjába. Magyar azzal védekezett, hogy ha majd őt is hívják, „mint a fideszes potentátokat egy héten hatszor”, akkor rövidebben fog válaszolni.

A képviselő a műsorban nagyjából ugyanazt mondta el, mint fél órával korábban a köztévén: szerinte az eredeti felvetésnél jobban érdekli a nézőket, hogy ötvenötezer milliárd forint az államadósság, és közben szétesnek a szolgáltatások, hogy soha nem született ennyire kevés gyerek Magyarországon, vagy egyre több a külföldre költöző fiatal.

link Forrás

Röviden ismertette a Tisza fővárosi programját is: megerősítenék a BKK-rendészetet, „mert az jelenleg egy vicc”, fővárosi bérlakás-programot indítanának - amihez hasonlóra Magyar szerint harminc éve nem volt példa, de a főváros egyébként jelenleg is futtat ilyet.

A riporter egy ponton odaszúrta Magyarnak, hogy nagyon megváltozott a régi önmagához képest - a Tisza-elnök állítása szerint utoljára akkor találkoztak, amikor még a Diákhitel Központot vezette - mire Magyar azt mondta: akkor még „nekem is fel kellett olvasni a rogáni propagandát, szerkesztő úr”.

Az adás végén még hallani lehetett az egyre halkuló pártelnököt, amint a monológja közben lekeverik.

Kiemelt videóink