Az orosz nagykövet gratulált Bencsik Andrásnak

belföld
október 01., 06:38

Evgeny Sztanyiszlavov, Oroszország magyarországi nagykövete gratulált Bencsik Andrásnak a Demokrata hetilap harmincadik évfordulójának alkalmából.

„Ma a magyar hazafias értelmiség bástyája, a hazájukat szerető, történelmüket ismerő, a jelen problémáit élesen ismerő és a jövőbe bátran tekintő gondolkodó embereké”,

írja Telegramon az orosz nagykövetség a lapról. Bár a főszerkesztő, Bencsik nemrég még a Kínai Kommunista Párt propagandacsatornáján állt csatasorba, tavaly tavasszal az orosz állami média Magyarországról szóló riportfilmjében oroszul gyalázta Ukrajnát - amiből egyébként nem nagyon derül ki, hogy Oroszország volt az, amelyik háborút indított Ukrajna ellen -, és korábban többször is nyíltan elmondta, hogy az oroszoknak drukkol a háborúban.

link Forrás

A nagykövet a bejegyzésben személyesen is méltatja Bencsiket: „Személyes megjegyzésként szeretném elmondani, hogy örömömre szolgál a kiadvány hozzáértő és magas szakmai színvonalú csapatával együttműködni, élén Bencsik Andrással,

„aki gondolkodó ember, az erős Magyarország lelkes támogatója, az államaink és népeink közötti pragmatikus kapcsolatok erősítője, aki iránt őszinte baráti érzelmeket táplálok”.

A kormányközeli lap egyik munkatársa augusztus utolsó napjaiban egy rettenetes és embertelen írásban fantáziált arról, hogy milyen lett volna Donáth Anna momentumos EP-képviselő és volt pártelnök édesanyjának abortusza, korábban ugyanez a szerző a kínai írás bevezetésére tett javaslatot.

Címlapon: Képernyőfotó az orosz RT Magyarországról szóló riportfilmjéből.

Kiemelt videóink