A fogdában írta alá Kiss László polgármester az óbudai alakuló ülésre szóló meghívót

POLITIKA
október 02., 18:24

Valószínűleg az óbudai polgármester a történelem során az első, aki a fogdából hívta össze az önkormányzat alakuló ülését.

Kiss László polgármester ugyanis vesztegetés gyanúja miatt letartóztatásban van december közepéig, így, miután nem mondott le posztjáról, nem tehetett mást, mint ezt:

Kiss László meghívója az alakuló ülésre
photo_camera Kiss László meghívója az alakuló ülésre Fotó: 444

Kiss Bots Dénes jegyző jelenlétében írta alá a meghívót, az ülést pedig jövő hétfő reggelre hívták össze. A meghívót még nem töltötték fel az önkormányzat honlapjára, a Kutyapárttól kaptuk meg.

Kiss írásbeli javaslatot tett az alpolgármesterek személyére is. Az egyik előző ciklusbeli alpolgármestere, Czeglédy Gergő is letartóztatásban van, szintén vesztegetés gyanújával. Mindketten tagadják a vádakat.

Az új alpolgármesterjelöltek: Zábó Attila, az óbudai DK elnöke, Béres András (Párbeszéd), aki az előző ciklusban társadalmi megbízatású alpolgármester volt, Burján Ferenc (LMP), aki a letartóztatásban lévő polgármester és alpolgármester helyett is vitte az ügyeket és Őri László, aki Czeglédy Gergőn kívül az egyetlen szocialista az új testületben.

Az óbudai testületi ülést a korelnök fogja levezetni, ami a kerületi SZMSZ szerint lehetséges. Az önkormányzati törvény nem ad ilyen tág mozgásteret, de a kormányhivatal előzetesen a kerület megkeresésére rábólintott erre a megoldásra.

Az előző ciklust lezáró ülésen egyébként Kiss már nem vett részt, a Fidesz viszont nem csapta le ezt a magas labdát.

Kiemelt videóink