Fizetős a Bajnokok Ligája, őrjöng az állami sportnapilap

tévé
október 02., 21:05
  • Eddig a közmédia ingyen adta a foci Bajnokok Ligája meccseit, mostantól a közvetítési jog az RTL-nél van, a legjobb meccsekért fizetni kell, a többiből jó néhányat ad a Sport TV.
  • Az átlagos futballszurkolóknak az igazi változás tavasszal jön el, amikor már kieséses meccsek lesznek, várhatóan a legtöbben akkor döntik el, hogy fizetnek-e vagy sem.
  • Az UEFA ettől a szezontól eltörölte a csoportmeccseket, és 32 helyett már 36 csapat küzd a túlélésért egy óriástabellán.
  • A csapatok közötti szakadék, és a nagy gólkülönbségű meccsek a jelek szerint megmaradtak, bár még nem tudni, milyen izgalmakat tartogatnak az utolsó fordulók.
  • A RTL jóval kevesebbet fizet amúgy a Bajnokok Ligájáért, mint amennyiért a köztévé szerezte meg az NB I. közvetítési jogait.

A mostani szezontól kezdve már nem a közszolgálati tévénél, hanem az RTL-nél van a Bajnokok Ligája közvetítési joga. A csatornán ingyenesen csak az összefoglalókat lehet látni, az RTL+ fizetős streamingplatformon majdnem az összes meccset közvetítik havi 2 990 vagy évi 23 920 forintért.

A nézők nem maradnak ingyenes BL-meccsek nélkül. A széles körben fogható Sport TV másodikként választhat meccseket. Például szerdán a Szoboszlai Dominik miatt idehaza a legnagyobb érdeklődéssel várt Liverpool–Bologna meccsért fizetni kell, viszont ingyen nézhető a Sport TV-n a Leipzig–Juventus, a Lille–Real Madrid, a Sahtar–Atalanta és a Girona–Feyenoord. (Az első fordulóban a Milan–Liverpoolt még az RTL Három adta.)

Szoboszlai a Milan ellen
photo_camera Szoboszlai a Milan ellen Fotó: PIERO CRUCIATTI/AFP

Földhöz vágott távirányítók

Az állami sportnapilap, a Nemzeti Sport hadjáratot indított az új rendszer ellen, aminek beköszöntéről már egy éve lehet tudni. Az első forduló elé Szöllősi György főszerkesztő írt felháborodott hangvételű jegyzetet:

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.