Helyreigazításra és 159 ezres perköltség megfizetésére kötelezték az Origót, amiért hónapokig pedofilozta Jámbor Andrást

bűnügy
október 13., 11:23

Az Orgio valótlanul állította, hogy Jámbor Andrásnak pedofilbotránya volt, hogy pedofil bűncselekményt követett el, hogy ilyen bűnözőket fedez, és hogy bűnrészes pedofil bűncselekményben. Ezt állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon. Az Origonak helyreigazítást kell közölnie, 75 ezer forint perköltséget és 84 ezer forint illetéket kell fizetniük. A kormánypárti újságok lejáratókampányainak egy szélsőséges esetéről van szó.

Arról a szövevényes ügyről, amikor a rendőrség bevitte a Szikra egyik aktivistáját a 2023-as antifa támadásokkal kapcsolatban, hogy aztán hosszas nyomozás után ne találjon érintettséget. Ennek ellenére a nyomozásról kikerült információk, köztük az is, hogy a vizsgált aktivista lakásán találtak egy laptopot, rajta egy 12 év alatti gyerekekkel szemben elkövetett felvételekkel. A laptop azonban a rendőrség szerint is egy olyan férfihez tartozott, aki egyrészt öngyilkos lett, másrészt nem volt érintettsége a mozgalomban. Jámbor András nemhogy a férfit, az oda bejelentett szikrás aktivistát sem ismerte. Kocsis Máté ennek ellenére a Szikra Mozgalom körüli pedofil hálózatról kezdett el beszélni. Jámbor tavaly a 444-nek adott interjújában azt mondta, hogy a kampánynak köze lehetett ahhoz, hogy Kocsis Máté többször is kikapott Józsefvárosban és Ferencvárosban. Jámbor akkor azt mondta, okkal feltételezhető, hogy valamilyen titkosszolgálati művelet történt ellenük.

Jámbor András
photo_camera Jámbor András Fotó: Bankó Gábor/444

„A Fidesz irányítása alatt áll a rendőrség, a titkosszolgálatok, az igazságszolgáltatás, és mégis egy olyan embernek az ügyével próbálnak bemocskolni, akivel nem voltam egy szervezetben, akivel soha nem is találkoztam. Még ekkora gépezettel a hátuk mögött sem tudnak olyan ügyet előhúzni rólam, aminek lenne valóságalapja. Azért nem, mert az igazság nálunk van” – írta a politikus akkor, amikor beperelte a róla hazugságokat író lapokat.

A mostani ítélet kapcsán ezt írta Jámbor: „Értem, ahogy a Fidesz működik. Értem, hogy fáj nekik, hogy legyőztük őket '19-ben, '22-ben és '24-ben is Józsefvárosban és Ferencvárosban. Azt is tudom, hogy ilyenkor, amikor egy szereplő érdemben száll szembe velük, jön a lejáratás. Ismerjük ennek a menetrendjét Juhásztól Vonán át Hadházy-ig: gyalázkodó szórólapok, plakátrongálások és propagandagépezet. És ahogy Juhász. Vona és Hadházy esetében is beigazolódott, hogy a propaganda hazudozik, most én is pert nyertem az Origóval szemben.”

Ez az eset pontosan illeszkedik azoknak a lejáratókampányoknak a sorába, amelyekről Valótlanul címmel készített filmet a 444:

link Forrás