Az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel ellen is vádat emelhetnek a számlagyáras ügyben

belföld
október 15., 07:09

Várhatóan a hetedik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel ellen is vádat emelnek az elmúlt évek egyik legnagyobb, a költségvetésnek négy és fél milliárd forint kár okozó számlagyárának ügyében, miután az ingatlanmilliárdos magára vállalta az apja és kollégája terhére rótt bűncselekményeket, írja a 24.hu.

Jellinek Dániel
photo_camera
Fotó: Jellinek Dániel

Két éve adónyomozók kutatták át Jellinek édesapjának lakását, a 74 éves férfit később adócsalással gyanúsították meg, mivel ő az ügyvezetője a fia érdekeltségébe tartozó Indotek Group egyik cégének, a Mall Management Kft-nek, amelyik 53 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be.

A Mall Management és egy másik Jellinek-cég, az In-Management Kft. a lap szerint összesen több mint százmilliós értékben fogadott be fiktív számlát. A kibocsátó a túlárazott szoftvereket forgalmazó Wind- Ip 21 Kft volt, amiről tavaly januárban írtuk meg, hogy a Fuzik Zsolt „Nagymester” által irányított számlagyár egyik fontos fogaskereke, és az Antenna Hungária is vásárolt tőlük. A Wind IP 21 tulajdonosa a Fuzik-ügy egyik kulcsszereplője, Sz. Szabolcs, alias Madár volt.

A két cég korábbi ügyvezetőivel szemben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat, de a lap információi szerint Jellinek besétált az ügyészségre, és magára vállalta a bűncselekményeket. „Azt csináltam, ami egy ilyen helyzetben minden cégvezetőtől, tulajdonostól és szüleiért felelősséget vállaló embertől elvárható, magamra vállaltam az ügyet, hogy ártatlanul ne hurcolják meg idős édesapámat és kollégámat” – mondta.

2022-ben és 2023-ban több részes cikksorozatban mutattuk be a Nagymester szervezetének kalandokban gazdag működését, amit a Magyar Jeti műsorunkban röviden összefoglaltunk:

link Forrás

A sorozatba illő sztoriban van padló alá rejtett széf, börtönben szövődő üzleti kapcsolat, Hugo Boss táskában szállított korrupciós pénz, engedély nélküli vadászat, Gój motoros stróman és elképesztő mennyiségű kokain. A korrupciós ügyben érintettek szocialista és fideszes politikusok is.