link Forrás

Az Orbán-beszéd után elszabadultak az indulatok, Vitályos Eszter kormányszóvivő állt egy mérges rendszervédő és a rendszer végét megjósoló táblát tartó fiatal közé

Elvileg szabadon be lehetett menni a Millenárisra, ahol Orbán beszélt, a gyakorlatban azonban nem. Puzsér Róberték jelentek meg egy nagy molinóval még bőven azelőtt, hogy Orbán a színpadra állt volna.

A színpadhoz nem fognak közel jutni, de talán onnan is látszik majd a felirat: „Angyal István, Mansfeld Péter és Tóth Ilona életét senki nem dobta oda, hősiesen és önként áldozták fel magukat a szabadságért. Tiszteletet a mártíroknak! Le az orosz szövetséggel!”

De a bejáratnál fennakadtak.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Puzsér előbb a rendezőkkel, majd a rendőrökkel vitatkozott, hogy miért nem engedik be őket. Közben hangosbeszélőn hol a „Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hatra” ment, hol Puzsér-szövegek.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor

A beszédről kifelé jövők már nekik is odamondtak, de igazán komoly feszültség egy kartontáblát tartó fiatal körül alakult ki. A magasba emelt lap egyik oldalán ez állt: „Egyszer minden rendszer megdől (Galaxisok)”, a másikon pedig az, hogy: „Az Orbán-rezsim szolgái sem lehetünk tovább.”

Táblával tüntettek a Millenárisnál
photo_camera Táblával tüntettek a Millenárisnál Fotó: Bankó Gábor/444

Volt, aki csak beszólt, mások veréssel fenyegettek, egy biztonsági őr azt javasolta, hogy menjen arrébb, mert agyonverik. Sok a táblát is el akarták venni.

Egy adott ponton Vitályos Eszter kormányszóvivő igyekezett megnyugtatni egy nagyon indulatba jött férfit. A fiatal azt mondta, magánemberként ment ki.