Az állami sportlapban mesélte el a válogatott Nagy Joe Zsolt, hogy őt Orbán Viktor fedezte fel

sport
október 26., 15:41

Videós interjút készített az állami kézben lévő Nemzeti Sport Nagy Zsolt válogatott játékossal. A Felcsúton játszó 31 éves focista itt mesélte el, hogy gyerekként sokszor játszottak Felcsúton a Bozsik-kupában a Lovasberénnyel. Több tornán is gólkirály lett, és a legjobb játékosoknak választották, az elismeréseket pedig Orbán Viktor adta át. Ő ajánlotta neki, hogy szerződjön a székesfehérvári akadémiára.

2004-ben hallagtott is a szóra. „Nagyon jó döntésnek bizonyult, négy évet töltöttem el a Vidiben, ám 2007-ben átcsábítottak a Puskás Akadémiára. Az intézmény vezetői a szülői házhoz jöttek, felvázolták a lehetőségeket, és úgy láttuk a családdal, hogy jó helyen lennék Felcsúton. Persze a bentlakásos iskola okozott nehézségeket, de meg lehetett oldani, hogy néha hazaugrottam busszal, hiszen a közelben laktunk."

Felcsútról aztán 16 évesen majdnem elküldték: „Tizenhat lehettem, amikor hirtelen megnyúltam. Addig én voltam a legkisebb a csapatban, de a gyors növés miatt megváltozott a mozgásom, lelassultam kissé és majdnem el is tanácsoltak az akadémiáról, mert nem ment a játék. Aztán sikerült visszakapaszkodnom a gödörből.”

Még egy mélypont volt a karrierjében, amikor Pintér Attila nem számolt vele Felcsúton, és az NB II-es Csákvárhoz szerződött.

A balfutó Nagy Joe szerepelt Orbán felcsúti álomcsapatában is.

link Forrás