Úgy nyomja a kormány az új, 3 százalékos lakáshitelt (tisztességes polgári neve: Otthon Start Program), mintha nem lenne holnap. De tényleg olyan jó lesz ez nekünk, amennyire el akarják adni? Mire figyeljünk, kinek érdemes kalkulálni vele, és hogyan készüljön rá jól az ember? Ezekről a kérdésekről is beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, Argyelán Józseffel, a Bankmonitor vezető elemzőjével és Sándorfi Balázzsal, a Bankmonitor alapító ügyvezetőjével.
Fontos: Hallgatóink/olvasóink is küldtek kérdéseket, amikre a Bankmonitor szakértői válaszoltak.
Bővebben:
Olvasnivalók:
Hang/kép: Botos Tamás/444
Készült: partneri együttműködésben a Bankmonitor szakértőivel.
Megjelent a rendelet, a szabályozástól a kormány azt várja, hogy már ősszel több ezer új lakás építése induljon el.
A befektető levezette, miért nincs társadalmi szempontból értelme annak, amit a kormány a lakáspiacon csinál.
Elemzők szerint a hitelprogram épp a célközönségét, vagyis az első lakásra váró, kevés önerővel és törlesztési képességgel rendelkező fiatalokat hozza még nehezebb helyzetbe.
A szeptember elején elindult Otthon starttal foglalkozó podcastunk után nagyon sok, a részletszabályokkal foglalkozó kérdést kaptunk, ezekre a Bankmonitor szakértői válaszoltak.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.