Bognár György, a közmédia szakértője elnézést kért a dán-finn meccsen mondottakért

foci-eb
2021 június 13., 11:48

Bognár György, a Paks vezetőedzője és az M4 szakértője vasárnap a Facebookon kért elnézést azért, ahogyan a szombati dán-finn meccs szünetében beszélt. A meccs első félidejének végén a pályán esett össze Christian Eriksen dán középpályás, a játékost csapattársai között kellett újraéleszteni. Az UEFA felfüggesztette a meccset, és a játékot csak egy órával később folytatták, miután Eriksen bejelentkezett a kórházból.

Az M4 stúdiójában Bognár György közben arról értekezett, micsoda teszetosza banda az UEFA, hogy még nem folytatták a meccset, ezen kívül nem igazán akarta megérteni azt sem, hogy néhány játékos számára bizonyára felkavaró élmény volt látni, ahogy a csapatuk legnagyobb sztárját a pályán élesztik újra. „Cseréljék le, aki nem akar a pályára lépni” - magyarázta az egyre kikerekedettebb szemekkel bámuló műsorvezetőnek. „Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni” - folytatta. „Az UEFA-nál fontosnak érzik magukat, és túlspilázzák a dolgokat” - fejtegette. „Számomra nem is Eriksen állapota, ami igazán aggasztó.”

Az országos felháborodás után most ezt írta a Facebookon:

„Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Erikssen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.