A válogatott jól szerepelt, erre a fideszes influenszerek azonnal nekiestek az ellenzéknek

2021 június 21., hétfő 12:37

A magyar válogatott mindenkit meglepve, nagyot küzdve 1-1-et játszott a világ egyik legerősebb nemzeti válogatottja, Franciaország ellen. Rengeteg magyart töltött el büszkeséggel a siker, több fideszes politikus és megmondóember viszont úgy döntött,

azzal ünneplik a sikert, hogy az ellenzéket gyalázzák.

Menczer Tamás külügyi államtitkár például „Gyurcsány Ferenc hangján” megírta, mennyire kilehet a teljes ellenzék, amiért most örülnek a magyarok.

Frissítés: Három nappal korábban még arról beszélt, hogy a sport nem pártpolitikai kérdés, és örül, ha mindenki szurkol a válogatottnak.

Deák Dániel fideszes influenszer gyakorlatilag a meccs óta az ellenzéket szidja posztokban, kommentekben.

Szánthó Miklós, a KESMA elnöke Schiffer Andrást idézte nagy örömmel, akinek egy ilyen meccsen is Niedermüller Péter jár az eszében.

Érdekes, hogy már nemcsak posztokban üzengetnek, ahogyan nemrég Gyurcsány Ferenc és Kocsis Máté esett egymásnak, hanem kommentelnek is egymáshoz.

Egy ideje egyébként – részben amiatt, hogy a Facebook egyes posztok elérését korlátozza – amúgy is szeretnek a politikusok (Facebook-profiljainak kezelői) kommentelni, bár sokszor csak nagyobb újságok alá írnak valami jópofát, mint például:

Miután viszont Karácsony Gergely főpolgármester kiírta a Facebookra (érezhetően áthallásos üzenetet választva), hogy: „Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!”, azonnal fideszes politikusok és influenszerek jelentek meg a poszt alatt:

A fideszes média közben arról ír, hogy a válogatott szereplése Orbán Viktornak köszönhető, a baloldal pedig támadja a magyar szurkolókat.

Eközben Szijjártó Péter külügyminiszter – aki barátjával, Dzsudzsák Balázs volt válogatott labdarúgóval együtt nézte a meccset a stadionban – azzal kapcsolatban, hogy a müncheni stadiont szivárványszínűre világítanák, azt mondta:

rendkívül káros és veszélyes, amikor akárki a politikát össze akarja keverni a sporttal.

Arról, hogy a magyar válogatott sikere sem a stadionépítéseket, sem a tao-milliárdokból épült fociakadémiák létét nem igazolta, Szily László kollégám az Eb-re való kijutáskor írt, a cikket ezzel zárva: „A magyar foci egy olyan kivételes kincs, amit senki sem lophat el magának. Még az sem, aki egyébként egy egész országgal is képes ezt megtenni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt