Hornyák Zsolt, a felcsúti csapat edzője: Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket

január 27., csütörtök 11:18

Az őszről elmaradt Puskás Akadémia-Ferencváros pótlásával indul a magyar futballtavasz. A Fradi első, a Felcsút harmadik. Egyik sem meglepő, az FTC zsinórban háromszor nyert bajnokságot, a Felcsút tavalyelőtt harmadik, tavaly már második volt. Meg is kérdezte a Nemzeti Sport Hornyák Zsoltot, a Puskás Akadémia vezetőedzőjét, hogy

Lehet-e bajnokcsapat a Puskás Akadémia?

„Nagyon óvatosan kezelem a témát. Klubon belül nem került még szóba az aranyérem megszerzése, de nem lenne ellenemre, ha sikerülne... Ehhez azonban stabil háttér kell, s a bajnokság első fordulójától az utolsóig versenyképesnek kell lennünk. Bár tudunk eredményesen játszani, a Ferencváros és a Fehérvár ellen is jó meccseket vívunk, olykor szerényebb képességű csapatok ellen veszítünk értékes pontokat. Ha európai szinten helyt akarunk állni, nem elég fél év a további építkezésre, rengeteg munka vár még ránk.

Örülnék, ha a jövőben állandó bajnokaspiránsként emlegetnének minket, de nem ezzel a céllal vágtunk neki ennek az idénynek sem, hanem azzal, hogy nemzetközi kupaindulásra jogosító helyen végezzünk, amellett, hogy fiatal akadémistákat építünk be.”

Fotó: pfla.hu

A Hornyák által emlegetett stabil háttér azért eléggé meg van már, sokat is tettünk bele mindannyian: eddig összesen 80 milliárd forint ment a felcsúti focira, utánpótlásra, profi csapatra összesen. Az NBI-es klub költégvetése már régen dobogós.

A Felcsút nyáron már másodszor indulhatott nemzetközi kupában, 5-0-s összesítéssel verte ki őket a lett Riga Futball Iskola nevű csapat.

Amikor megkérdeztük Orbán Viktort, hogy miért nem jött be a legendás jóslata, miszerint mostanra már bőven elözönlik a magyar akadémiákról kikerülő játékosok a topbajnokságokat, azt mondta: „lassabban haladunk”, illetve „a fejlődésnek nem pénzügyi, hanem minőségi korlátai vannak”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt