Debrecenben ész nélkül költenek a focisták fizetésére

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
június 6., hétfő 14:33

A „Hogyan ne működtess focicsapatot?” tankönyv erős fejezetét írják Debrecenben. Mivel a magyar profi csapatokat külön erre a feladatra létrehozott cégeknek kell működtetniük, így a májusi végi beszámolószezonban pár gazdálkodási adatuk nyilvánossá válik.

A DVSC Futball Szervező Zrt. például azt a bravúrt hajtotta végre, hogy a teljes éves bevétele (1,28 milliárd forint) 80 százalékát elköltötte bérekre. Több mint egymilliárd forintot.

Ebből 800 millió forint a beszámoló szerint konkrétan a focisták fizetésére ment el. Úgy, hogy 2021 első felében a csapat másodosztályú volt. Annyira részletes bontás már nincs, hogy kiderüljön, mennyiért focizott az NB II-ben, majd az első osztályban Dzsudzsák Balázs.

Az NB II-es bajnoki címet ünneplik Debrecenben tavaly májusban Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

De nemcsak a bérekre ment a pénz, a zrt.-nek voltak ezen felül is bőven kiadásai. Összesen 500 millió forinttal költöttek többet a bevételeiknél. Az adózott eredmény végül mínusz 336 millió lett. Ezzel a mindenféle módon megtámogatott NBI-es csapatok között messze a legrosszabb eredményt produkálták.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt