Szalai Ádám: Már az első percben győztünk azzal, hogy a szurkolóink nem ültek fel az angol provokációnak

válogatott
2022 június 15., 06:34

Bár 2022. június 14. a 4-0-ás történelmi léptékű győzelem miatt marad majd emlékezetes, a keddi angol-magyar tíz nappal ezelőtti odavágóhoz hasonlóan a nézőtéri események miatt is témát adott a sajtónak.

Az 1-0-ra végződött, budapesti magyar-angol után napokig attól volt hangos a brit és magyar közvélemény, hogy a hivatalosan zárt kapuk mögött, végül több tízezer gyermek előtt megrendezett mérkőzésen a publikum egy része kifütyülte a kezdősípszó előtt letérdelő angol válogatottat.

Wolverhamptonban az angol közönség válaszul a magyar himnuszt fütyülte ki, és rasszista rohadékokról szóló szólamokat skandáltak a magyar szurkolóknak.

Ezekre az előzményekre is reagált a meccs utáni nyilatkozatában Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya, aki a köztelevízió riporterének nyilatkozott:

„Azzal szeretném kezdeni, hogy ez az összecsapás már az első percben eldőlt, egy olyan szurkolótábor ugyanis, amelyik nem ül fel a rivális drukkerek provokációjának, már meg is nyerte a meccset."

Szalai szerint, aki a németek elleni hazai meccs előtt kifejezetten kérte a magyarokat, hogy sportszerűen buzdítsák csapatukat, a magyar szurkolók megmutatták, hogyan és mennyit tudnak segíteni a nemzeti együttesnek.

Azért akadt néhány jó szava a társak felé is: „A csapat előtt pedig le a kalappal, mert nem először bizonyítottunk, pedig kemény volt ez a tíz nap, ahogyan egymás után következtek a meccsek, de Marco Rossi hihetetlenül jól összerakta ezt a válogatottat.”

A csapatkapitány beszélt arról is, hogy nem könnyű az ilyen világklasszisok ellen játszani, de sikerült végig az előzetesen eltervezett taktikánál maradni, és kihasználták a lehetőségeiket.

Magyarország a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulója után a 3. csoport élén áll hét ponttal, és a szeptember 23-i folytatásban a csoportelsőségért játszik majd idegenben Németország, végül hazai pályán az Európa-bajnok Olaszország ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.