Ha lemaradtál a feudalizmusról vagy a Rákosi-korszakról, nézd meg ezeket a képeket a faluja óvodáját látogató Orbánról!

2015 november 07., 14:30

Itt egy újabb érv amellett, hogy Magyarországra még nem ért el 2015.

Orbán Viktor miniszterelnök ma ellátogatott a kis ékszerdobozba, ahol felnőtt, a közpénzből gazdaggá tett Felcsútra, ahol aláírta a saját petícióját, majd részt vett a 60 éves Kastély Óvoda ünnepségén a faluházban.

photo_camera Ajjaj, valaki nagyon ráállt a miniszterelnöki kisbuszra, ebből még baj lesz! (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

És ha már ott volt, mégis miről beszélt vajon, miután gyerekek nyomták neki a show-t? Hát persze, hogy arról, hogy:

Elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarországon kívül döntsék el, „kikkel kell együtt élnünk”.

photo_camera Óvodások műsora a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen Felcsúton, a faluházban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök volt a vendég. Az évszám mindent elárul. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen azt is mondta: bár ma Magyarországon „kevesebb a keresztelő, mint a temetés”, de „nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak”.

link Forrás

A miniszterelnök, aki Felcsútot csak a „mi falunk”-ként emlegette, azt mondta, ki kell mondani (és ki is mondta!): „nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk”. Megint fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljon.

Felcsútról azt mondta: „mindig is tehetséges falu voltunk”, a település fejlődik, de sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. Mint mondta:

„Veszélyeztetett életformának kell tekinteni a falusi életformát.”

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Azt is mondta, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt (WTF???!!! – a szerk.), minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve, de e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy „történik valami”.

„Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat”

– mondta a miniszterelnök, valószínűleg például arra utalva, hogy a terjeszkedő Mészáros Lőrinc zsebébe öntik a közpénzt, mint a Dunába, vagy hogy a TAO-pénzekből hízlalt fociakadémia mellett egy kisvasút is épül a kis faluban. Utóbbiról azt mondta:

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig.”

Az MTI szerint Orbán Viktor célul tűzte ki, hogy Felcsút mellett a Váli-völgy minden települése sikeres legyen. (Szerintem nagyon izgalmas lesz a következő időszak, hogy vajon a kis települések megállják-e a helyüket piaci alapon a gazdaságban! ¯\_(ツ)_/¯)

Orbán Viktor miniszterelnök (középtől jobbra) a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen Felcsúton, a faluházban 2015. november 7-én. Mellette balra Mészáros Lőrinc polgármester, jobbra Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Orbán mellett balra Mészáros Lőrinc polgármester, jobbra Tessely Zoltán Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselő. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Természetesen Mészáros Lőrinc, Felcsút Fidesz-KDNP-s polgármestere is beszélt: az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül megint bővíteni kell majd.

Kapcsolódó: Gyönyörű képek arról, ahogy a miniszterelnök felavatta barátja és polgármestere mangalicatelepét

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.