Az ellenzék megint a Karmelitánál jár, de ezúttal nem bontanak kordont

2023 június 23., 18:06

A Karmelita kolostor előtt tartott megemlékezést Hadházy Ákos pénteken, a „szovjet–orosz csapatok” kivonulásának évfordulóján. A független képviselő a felhívásban azt írta,

ez a nap jó alkalom arra is, hogy emlékeztessünk: a szabadság nem magától értetődő, azért mindennap újra és újra tenni kell.Hadházy szerint a mai Magyarországon nem lehet szabadságról beszélni, mert demokratikus választásokon már csak csodával váltható le a hatalom.

Hadházy Ákos a „szovjet–orosz csapatok” kivonulásának évfordulóján, 2023. június 23-án tartott megemlékezésen a Karmelita kolostor előtt.
photo_camera Hadházy Ákos felszólal Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az utolsó szovjet katona, Viktor Silov altábornagy napra pontosan harminckét évvel ezelőtt, 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét, 2001 óta elvileg ez a „magyar szabadság napja”. Ez a politikus szerint jó alkalom arra, hogy kiálljunk „Ukrajna szabadságáért, az európai, demokratikus Magyarországért, a jogállam újjáépítéséért”. Silov idén áprilisban halt meg.

photo_camera Baranyi Krisztina Fotó: Németh Dániel/444

A megemlékezésen felszólalt Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere, Donáth Anna EP-képviselő, a Momentum elnöke, Majtényi László alkotmányjogász, Áder János egykori kihívója, Perlaki-Borsos Noel az Egységes Diákfrontból és Ungváry Krisztián történész.

Németh Dániel fotói az eseményről:

photo_camera Donáth Anna Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Majtényi László Fotó: Németh Dániel/444
photo_camera Fotó: Németh Dániel/444