Kebabosokkal, kínai üzletekkel és idegen nyelvű feliratokkal szembesít budapesti kampányában a Mi Hazánk

április 12., 11:52

Ha valaki csütörtök délután négy előtt nem sokkal, a Nyugati téren, a Starbucks és a Libri előtt talált elhaladni, és véletlenül nem épp a DK Plusz appba mélyedve pörgette a mihamarabbi kormányváltás reményében a legújabb Gyurcsány-kvízt, akkor akár meg is hökkenhetett egy pillanatra, hogy lám, az emberek kivételesen nem egymással ordibálnak, hanem kisebb csoportosulásokba gyűlve a napi politikáról beszélgetnek. Ha aztán ez a látvány felkeltette az érdeklődését, és közelebb sétált meghallgatni, miről is zajlik az eszmecsere, ilyesmi mondatfoszlányokat csíphetett el:

  • Én nem vagyok rasszista, de a cigányokat nem bírom. Felőlem éljenek, csak menjenek háromezer mérfölddel odébb!
  • A zsidók is!

Valamint:

  • Faszikám, mondom neki, nem én vagyok a betelepített, én ősmagyar lakos vagyok!

Esetleg:

  • Koncentrációs táborokat akarnak?

Az egyszeri járókelő pedig, ha ezen a ponton még nem rakta volna össze, mi is történik, az ez idő alatt felhúzott aláírásgyűjtő pultokból, a kisebb kampánytáblákból és a méretes zöld-fehér zászlókból kitalálhatta: Toroczkai László országjáró kampányának kellős közepébe csöppent.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Itt aztán ha végigállta a közel két órás Toroczkai-freestyle-t, olyanokat tudhatott meg, mint hogy

  • Budapest vezetése egy globális balos direktíva alapján próbálja meg élhetetlenné tenni a várost, hogy mások költözhessenek a városba;
  • vagy hogy sajnos az összeesküvés-elméletekről általában kiderül, hogy igazak;
  • vagy hogy miként statuálna példát Toroczkai a bűnözők végigcipelésével;
  • illetve, hogy a pártelnök korábban a nyolcadik kerületben lakott, ami szerinte családalapításra nem volt alkalmas, de egy fiatal legénynek éppen megfelelő.

Autók kellenek a Lánchídra, nem kebabosok az utcára

„Ahogy itt állunk a Nyugati téren, Budapest belvárosában, mintegy tárlattekintésként körbenézhetünk, és megállapíthatjuk, hogy mik is a problémák ebben a városban. Lerobbant homlokzatok, idegen nyelvű reklámfeliratok, kebabárus, kínai üzlet” – csípte nyakon Budapest problémáit Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.