Kicsin múlt, hogy az olimpia eddigi legjobb napja még jobb legyen

augusztus 01., 06:06
  • Magyar szemszögből a párizsi olimpia ötödik napja nem a katartikus utolsó pillanatokról lesz nevezetes.
  • Magyarország két ezüstérmet is szerzett, amikből kicsit több szerencsével két aranyérem is lehetett volna: a 200 méteres pillangóúszáson végig vezető Milák Kristófot az utolsó 25 méteren előzte csak le Léon Marchand, a férfi kardcsapat pedig 41-45 arányban veszítette el a döntőt Dél-Korea ellen.
  • A férfi kézilabdázóink szintén az utolsó másodpercekben kaptak ki Norvégiától, Németh Nándor pedig egy századdal maradt le a dobogóról 100 méteres gyorsúszásban. Ezen kívül is sok magyar sportolónak szurkolhattunk, a rájuk is részletesen kitérő egész napos élő közvetítésünk itt olvasható vissza.
  • A szerdai versenynap legjobb képeiből válogattunk.
photo_camera Milák Kristóf a 200 pillangó döntője után, ahol az utolsó 25 méteren hajrázta le Léon Marchand, így épphogy lemaradt az aranyéremről.
Fotó: OLI SCARFF/AFP
photo_camera A magyar férfi kardcsapat tagjai (b-j: Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András) ünnepelnek, miután Iránt legyőzve bejutottak a döntőbe. Ott Dél-Koreától kikapva végül az ezüstérmet szerezték meg.
Fotó: Albert Gea/REUTERS
photo_camera A norvég kézilabda-válogatott kapusa, Torbjörn Bergerud ünnepel, miután az utolsó pillanatban 26-25-re legyőzték Magyarországot. A magyar válogatott végig irányította a mérkőzést, amit a vége előtt egy perccel is eldönthetett volna, ha nem hárítja Imre lövését Bergerud.
Fotó: DAMIEN MEYER/AFP
photo_camera Mészáros Krisztofer, aki a férfi torna összetett döntőjében a 9. helyen végzett. Fotó: LOIC VENANCE/AFP
photo_camera Az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottja 103:86-ra verte az első olimpiáján szereplő Dél-Szudánt, és papírforma szerint könnyedén jutott be a kiesés szakaszba. Dél-Szudántól ennek ellenére sokat lehet várni.
Fotó: -/AFP
photo_camera A chilei Macarena Perez Grasset a női BMX freestyle park döntőjében.
Fotó: EMMANUEL DUNAND/AFP
photo_camera Rabb Krisztián a dél-koreai Park Sang-won ellen a kardvívás döntőjében, amit Magyarország 41-45-re veszített el.
Fotó: FRANCK FIFE/AFP
photo_camera A kínai Chen Yuxi és Quan Hongchan a női 10 méteres szinkrontoronyugrás döntőjében
Fotó: SEBASTIEN BOZON/AFP
photo_camera A japán Daiki Hashimoto a férfi ritmikus gimnasztika döntőjének talajversenyén
Fotó: LIONEL BONAVENTURE/AFP
photo_camera Gyeplabda-mérkőzés Hollandia és Németország között, a holland Lars Balk passz közben
Fotó: MAURO PIMENTEL/AFP
photo_camera Női 3x3 kosárlabda-meccs Németország és Ausztria között
Fotó: DAVID GRAY/AFP
Kós Hubert
photo_camera Kós Hubert, aki 200 háton a legjobb idővel döntőbe jutott
Fotó: OLI SCARFF/AFP
photo_camera A guami Manami Iijima a női triatlonon esett el a biciklivel
Fotó: BEN STANSALL/AFP
photo_camera A japán asztaliteniszező, Tomokazu Harimoto ünnepli győzelmét az iráni Noshad Alamiyan ellen a legjobb 32 között
Fotó: WANG ZHAO/AFP
photo_camera A francia Léon Marchand (k) a 400 méter vegyes és a 200 méter pillangó után 200 méter mellúszáson is aranyérmet ünnepelhetett, utóbbit rögtön másfél órával azután, hogy legyőzte Milák Kristófot 200 pillangón. A pillangó-mellúszás duplázásra eddig senki nem volt képes az olimpia történelmében.
Fotó: KEMPINAIRE STEPHANE/KMSP via AFP