Hazavágtuk az internetet, és most az internet hazavág bennünket

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2019 november 26., kedd 6:36

„miért élsz te Magyarországon, taknyavert lúdtalpas senkiházi? Miért nem verte a féleszű apád a piszoárba az előzményedet?

nincs még késő, elmehetsz innen, ha nem érzed jól magad, te is utálsz minket, mi is téged, minél messzebb, annál jobb!”

„Mocskos hernyó vagy!Remélem a fajtád rövid időn belül kihal!”

Ezek igazi, többek által lájkolt kommentek Miklósi Gábor, az Index újságírójának Facebook-oldaláról. Miklósi azzal vonta magára a közharagot, hogy november 15-én, a Puskás Aréna avatóján nem állt fel, miközben felvidéki magyar gyerekek énekelték a Nélküled című dalt. Ráadásul meg is írta az Indexre, hogy így tett, a kormányzati média pedig azonnal lecsapott: pillanatok alatt elárasztották a Facebookot a Miklósit szidó, hazugságokat is terjesztő (pl. hogy az újságíró kifejezetten a felvidéki gyerekeket gyalázta) posztok.

Személyesen valószínűleg jóval kevesebben lépnek oda Miklósihoz, hogy leszidják, amiért nem állt fel egy 12 éves popdal miatt, mint ahányan Miklósi Facebook-oldalán szükségét érzik tudatni a nemtetszésüket. Miklósi oldalán ráadásul túlnyomórészt olyan súlyosságú kommentek vannak, amilyenek élőszóban azért ritkán hangzanak el, ez is bizonyítja, hogy a közösségi média nemcsak alapjaiban változtatja meg az emberi kommunikációt, de valami olyasmit is tesz velünk, amitől dühösebbekké, hangosabbakká, érzelemvezéreltebbekké, butábbakká és meggondolatlanabbakká válunk.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt