Az oroszok nyerhetik a sportháborút

2023 február 01., 18:54
  • A Nemzetközi OIimpiai Bizottság igyekszik megtalálni a módját, hogy orosz és belarusz sportolók is ott lehessenek a 2024-es párizsi nyári olimpián.
  • Ebben az esetben az ukránok talán bojkottálnák a jövő évi párizsi játékokat.
  • A sport világa az orosz–ukrán háború kezdete óta küzd az orosz és belarusz sportolók kezelésével, de az olimpiai részvétel a legfontosabb kérdés valamennyi érintett számára.
  • Sok európai ország szintén Putyin sportolóinak kizárását kéri az olimpiáról.

Február 3-ára hívták össze az Ukrán Olimpiai Bizottság (UOB) különleges ülését, hogy megvitassák, mit tegyenek az ukrán sportolók, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) engedélyezi, hogy az oroszok és a belaruszok is indulhassanak a 2024-es párizsi nyári olimpián. Az elképzelhető válaszlépések közt van az is, hogy amennyiben az őket megtámadó országok sportolói mehetnének Párizsba, az ukránok teljesen bojkottálnák azt. Amivel az az abszurd helyzet állhatna elő, hogy egy megtámadott ország sportolói nem vesznek részt az olimpián, miközben a háborút elindítók ott lehetnek.

Vlagyimir Putyin orosz és Alekszandr Lukasenka belarusz elnökök együtt jéghokiznak 2019-ben
photo_camera Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka belarusz elnökök együtt jéghokiznak 2019-ben Fotó: SERGEI CHIRIKOV/AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.