Ítélet: Rasszista romák támadtak gárdistákra

bűnügy
2013 május 09., 17:00

Összesen 27 évre és 9 hónapra ítélték a kilenc sajóbábonyi cigányt, akik még 2009-ben baltával és botokkal támadtak meg, és kergettek el egy gárdistákkal teli Suzukit.

(Az archív felvételeket az Index.hu-tól kaptuk. Köszönjük.)

A Miskolci Törvényszék ítélt már el keményebben is cigányokat magyargyűlöletért. Nagyon hasonló ügyben kapott összesen 34 év börtönt 11 cigány férfi, akik 2009. március 16-án a sorozatgyilkosoktól tartva bottal ütöttek, és kővel dobáltak meg egy autót, ami gyanúsan cirkált a cigánytelep közelében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt