Magyarország 9 vadonatúj ellensége

POLITIKA
2014 december 01., 19:58
comments 371

A baloldal az elmúlt 5-6 évben súlytalanná vált, aminek egy fontos következménye, hogy a jobboldalnak alig van kit rugdalnia a Parlament környékén. A még kampányidőszakban is készségesen passzív Mesterházy Attilát vagy Tóbiás Józsefet szapulni már nem okozhat nagy sikerélményeket.

Szerencsétlen Fidesz már nem is kommunistázhat egy jót, ügynök államtitkárral, elsumákolt ügynöktörvénnyel, permanens államosítással meg Schmitt Pálokkal, Kerényi Imrékkel, Hoffmann Rózsákkal, Pozsgayval, Matolcsyval és a többi MSZMP-ssel a háta mögött. Persze mindig minden helyzetben ott van Gyurcsány Ferenc, de a Jolly Jokert sem lehet folyton kihúzni a pakliból.

A komcsik helyett rövid négy és fél év alatt számtalan új külső és belső ellensége lett hazánknak.

1. Az EU: Nem leszünk gyarmat

Az Európai Unióra már rögtön a kormányzása elején, 2010-ben berágott Orbán Viktor, mivel az volt a mesterterv, hogy 7 százalékig felviszik a költségvetési hiányt, és abból pörgetik be a döglődő gazdaságot. Brüsszel éppen a görög válságot próbálta kezelni, szóval kapásból jelezte, hogy szó sem lehet ekkora költségvetési hiányról. Orbánékat láthatóan nagyon meglepte a visszautasítás, és azóta sem múlik a sértettség. Sőt a médiatörvény és egyéb hazai intézkedések miatt tovább romlott a kapcsolat. Egészen odáig, hogy miután 2012 január 18-án Strasbourgban az Európai Parlamentben nekiestek Orbánnak, válaszként három nap múlva életre hívták a CÖF-öt és a Békemenetet.

photo_camera AFP PHOTO / FERENC ISZA

Az EP-választásokat azzal a szlogennel nyerte mag a Fidesz, hogy:

„Üzenjük Brüsszelnek: Tiszteletet a magyaroknak”

Azóta Kövér László már azt is felvetette, hogy ha így mennek tovább a dolgok, akkor meg kéne fontolni a lassú és óvatos kihátrálást. Ő egyébként azóta is kíméletlen küzdelmet folytat az EU-zászló ellen az Országházban.

2. Az IMF: Nem engedünk az IMF-nek

2012-ben a nagyon meggyengült forint, a csődkockázat és az ezzel járó leminősítések miatt az IMF-hez fordult a kormány, hogy helyreálljon a befektetői bizalom. Belengettek egy védelmi hálót, amit a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól vártunk. A kormány húzta, halasztotta a megállapodást, valószínűleg csak a piacokat akarta megnyugtatni a látszategyezkedéssel, majd Orbán Viktor a Facebookon jelentette be, hogy az IMF vállalhatatlan, népnyúzó megszorításokat követel a kölcsönért cserébe. Az IMF állította, hogy nem kért ilyesmit, de akkor már mindegy volt, elindult a médiakampány a valutaalap ellen. És Magyarország egy különös fordulattal hitelkérelmezőből gazdasági szabadságharcossá változott.

photo_camera AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Így lett Magyarország ellensége az IMF. Is.

3. A bankok: A modern kor gyarmatosítói

A bankokat megalakulása óta szívatja a kormány. Például bankadóval, előtörlesztéssel, forintosítással. De láthatóan nem csupán a lehúzás a célja Orbánéknak. Új bankrendszer építésén dolgoznak, amit az elmúlt években egyre keményedő kommunikációs hadjárat kísért. 2012-ben már a modern kor gyarmatosítóinak nevezte Orbán a bankokat. És ahogy már megszokott, menetrendszerűen jött rá a Békemenet, ami a rafkósan kétértelmű

„Nem maradunk adósok”

szlogent tűzte zászlajára. A bankok cséplését nagy lelkesedéssel fogadta az eladósodott magyar társadalom. A hatás nem maradt el, a hiteleket egyre kevésbé fizetik az emberek, és a bankok egyre kevesebbet hiteleznek. A Jobbik szintén menetrendszerűen kontrázott az orbáni kommunikációra a „kimentek a tankok, bejöttek a bankok” szlogennel. A pénzintézetekkel való acsarkodás egyik legizgalmasabb fejezete az volt, amikor Lázár János az OTP elnök-vezérigazgatóját az ország elsőszámú uzsorásának nevezte.

A kormány a legutóbbi önkormányzati választás alatt már nem erőltette meg magát, és bármiféle releváns üzenet helyett ismét a bankokat anyázta:

elszamoltat

4. Svédország: Magyarország demokratikus. Svédország nem

sved_tuntetes_2

Svédország a közszolgálati televíziójában, a Kobra című műsorban bemutatott dokumentumfilmmel hadat üzent hazánknak. A félórás film szerint itt a legnagyobb az idegengyűlölet és az antiszemitizmus. A filmben Heller Ágnes is megszólalt. Azt mondta, hogy az államot egy barátokból álló maffia irányítja. Nem hagytuk szó nélkül a váratlan hátbatámadást:

  • Kumin Ferenc, a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár hivatalosan is tiltakozott a svéd televíziónál a riportjuk miatt.
  • Makkay Lilla svéd nagykövet betelefonált az SVT1-hez a Kobra című kulturális műsor szerkesztőjének, hogy jelezze aggályait.
  • Kumin Ferenc nyílt levelet küldött Heller Ágnesnek, amiben azt írta, hogy a film készítői dokumentumfilm helyett egy silány propagandaanyagot gyártottak.
  • A filmmel kapcsolatban Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője is megszólalt: vizsgálatot és bocsánatkérést követelt.
  • De az év tömegdemonstrációját is a svédek agressziója miatt rendezték meg. Néhány bátor hazafi a Honfoglalás 2000 egyesületből tüntetett a svéd nagykövetségnél.
  • Az MTVA azonnal stábot küldött Svédországba, és a Lényeg című műsorban bemutatta az eddig ismeretlen svéd rasszizmus elképesztő mélységeit.

Szóval közszolgáink kicsit túlreagálták az ügyet, de vegyük számításba, hogy akkor még nem voltak mindennaposak az ehhez hasonló külföldről jövő támadások.

A 9-es lista első 4 szereplőjével az előző négyéves kormányzati ciklusban rúgtuk össze a port, a következő 5 ellenséget viszont már a második ciklus eddig eltelt szűk 7 hónapjában szedtük össze.

5. Civilek: Szélhálmos gittegyletek

A kormányt sokszor keményen kritizáló, norvég közpénzekből is finanszírozott civilek ellen a fehérgalléros macsó, Lázár János indította el a hadjáratot 2014 áprilisában.

lázár jános szomorú

Kötekedős kormányunk súlyos vádakat fogalmazott meg, majd kilőtte a teljes tárat a civilekre:

  • A civileket direkt pártfinanszírozással vádolták meg.
  • Utána azt mondták, hogy sikkasztanak, ellopják a norvégoktól kapott pénzt.
  • Végül eljutottak odáig – ezt már magának a miniszterelnöknek kellett kimondania –, hogy a civilek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és idegen érdekeket szolgálnak.
  • Kehi-vizsgálat indult az Ökotárs Alapítvány ellen, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda megszállta az irodájukat. A Kehi feljelentést tett a civilek ellen.
  • És végül menetrendszerűen befutott az álcivilség szakavatott szakértője, a függetlenséggel vagy átlátható finanszírozással nem vádolható Békemenet páncélvonata.

Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője itt azt magyarázza, hogy azért kellett megszállni az Ökotárs irodáját, hogy ne tudják a norvég követségre kimenekíteni a cuccot. A CUCCOT!

 6. Norvégia: Ria-Ria Norvégia

„A magyarországi civil szervezetek, amelyek a politika peremén bukkantak fel, külföldi érdekkörök fizetik őket, valójában politikai aktivisták, akik a magyar államot akarják befolyásolni. Az álarcok mögötti valódi karakterek leleplezése megkezdődött, erről szól a vita a norvégokkal is.” (Orbán Viktor Tusnádfürdő 2014 júliusában)

ManyupTunt3

Norvégiával a fent említett civilek miatt romlott meg nagyon a viszony. A kormány szeretné átvenni az ellenőrzést a tőlük érkező pénz felett. A norvégok viszont azzal fenyegetnek, hogy nem adnak semmilyen lóvét, ha a kormány tovább abuzálja a civil szervezeteket. És egyébként is az a pénz a norvégoké. Ezek után már Lázár János sem fogalmazott félreérthetően:

„A norvégoknak az a baja, hogy nem tudták megbuktatni a magyar kormányt.”

A norvég zászló azóta a kormányellenes tüntetések egyik fontos szimbóluma lett.

7. Liberálisok

photo_camera Fotó: ripliberalisdemokracia.tumblr.com

A liberális szó fokozatosan lett a legdurvább, legbántóbb szitokszó Magyarországon. Korábban a szónak nem volt semmilyen pejoratív felhangja. Sőt, ha valaki igazán meg akart bántani egy magát liberálisnak valló embert, akkor simán azt vágta az arcába, hogy: álliberális.

Tehát a liberális szó korábban Magyarországon azt jelentette, hogy toleráns, szabadságszerető, felvilágosult, öngondoskodó, ilyesmi. Ma már az Orosz Mihály Zoltán-i értelmezés a közkeletű, tehát hogy buzernyák, szakadt, hazátlan, féregzabáló, biboldó. A szó először a szélsőjobboldalon vált az eltiporandó szinonimájává, de mióta a 20 éve még szintén liberális elveket valló Orbán Viktor bejelentette, hogy a liberális demokráciáknak kampó, és itthon startol az illiberális rendszer, azóta a libsi szó bőven negatívabban cseng, mint mondjuk a kommunista.

8. Az RTL Klub: Bűnben fogant

Az RTL Klub jelenleg a magyar emberek második legnagyobb hatalmú ellensége. 2014. júniusa óta nap mint nap csodálhatjuk a kormány és a kereskedelmi csatorna acsarkodását. Mint kiderült, a kormány régóta figyeli az RTL kritikus megnyilvánulásait. És nyáron betelt a pohár, kemény, külön az RTL-re szabott, fájdalmas adóval sújtott le a hatalom. Azóta magyarok milliói nézhetik, hogyan püfölik egymást a felek.

photo_camera Gif: flashandbones.tumblr.com

Példa: az RTL ledob egy halálos Mészáros Lőrinc-bombát, amiben bemutatja a leggazdagabb magyar gázos csodálatos meggazdagodását, mire a kormány beveti a mindig csőre töltött MTVA-s Lényeg című műsort, amiben  bemutatja, hogy:

  • az RTL Klub bűnben fogant,
  • tönkreteszi a magyar családokat,
  • erkölcstelenül gazdálkodik,
  • és persze kritikus a kormánnyal szemben.

Eredményt még nem hirdethetünk, de annyi biztos, hogy ma már egy Heti Hetessel nem lehet földre küldeni Orbánékat, mint ahogy az a városi legenda szerint a 2002-es kampányban megesett.

9. Az USA

Végre egy méltó ellenfél!

photo_camera Firka a IX. kerületi Lónyay utcában

Beszólt Clinton, beszólt Obama, folyamatosan savaz minket a New York Times, és korrupciós vádak miatt fontos állami vezetőket tiltottak ki az Egyesült Államokból. Mi ez, ha nem barátságtalan gesztus? De nem kell rögtön beszarni, Magyarországnak is megvannak a komoly eszközei, ha belekötnek.

Deustch Tamás:

„egy ötödvonalbeli CIA ügynökből lett agent provocateur lett a magyar baloldal ideiglenes vezetője”

Bayer Zsolt:

„Az önök elhízott társadalma csak menetel a liberalizmus megfakult zászlaja alatt. Gondolattalanul és szánalmasan.”

És végül Orbán Viktor úgy reagált az Egyesült Államok által átadott kétoldalas összefoglalóra a problémás ügyekről, hogy

"csak egy fecni", hozzátéve: "ha nem angolul lenne, azt hinné, egy ellenzéki párt írta."

És ebben a feszült, puskaporos hangulatban előszedtük a leghegyesebb, legélesebb kést a fiókból. Németh Szilárd csepeli rezsibiztos tolmácsolta nekünk a miniszterelnök ködös szavait: Barack Obama Gyurcsány Ferenc kottájából játszik.

Végül is az USA-nál szerintem nincs nagyon keményebb dió, ennyi, körbeértünk, kezdhetjük elölről: szemét Gyurcsány.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.