A bíróság szerint a Gyermekrák Alapítványnak tűrnie kell, ha a 444 ellenőrzi

jog
2014 december 05., 16:00
  • Beperelt bennünket a Gyermekrák Alapítvány.
  • Ezért a cikkért: Hiába várnak a Gyermekrák Alapítvány támogatására a gyermekonkológiai központok
  • A Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság csütörtökön 10 sérelmezett pontból kilencben nem adott igazat az alapítványnak.
  • A Gyermekrák Alapítvány nem adja fel, tovább pereli az újságokat. Minimum 150 milliót akar beszedni a sajtótól.
  • A 444-et a TASZ védi.

Mester Csabával, a Gyermekrák Alapítványt képviselő ügyvéddel volt még egy izgalmas beszélgetésünk, amit változtatás nélkül közlünk, mert kiderül belőle, hogy mi a gondja az alapítványnak a sajtóval: az hogy kontextusba helyez, és értelmez.

444: – Ebben a cikkben a minisztérium által közzétett adatokat vettük át. A minisztériumot be fogják perelni?

Mester Csaba: – Erről nem hozott döntést az ügyfelem. A sajtószerveket mindenképpen. A minisztérium által kiadott adatokon túlmenően olyan kontextusba helyezték a minisztériumi táblázatot, ami igazándiból okozza a kárt. Önmagában egy táblázat, és egy minisztériumi közlés még nem, mert nincs körülötte kontextus. Ha a minisztérium rossz adatokat tesz közzé, és azt valaki olvassa, az még nem fogja rossz színben feltüntetni, mert azt sem fogja tudni az olvasó, hogy az valós adat vagy nem valós adat, és hogy akkor úgymond loptak-e el pénzt vagy nem loptak el pénzt. Önmagában a minisztérium téves közlése nem alkalmas hátrány okozására, mert nincs mivel összevetni. De amikor ezt sajtószervek megfelelő kontextusban szépen értelmezik, és azt mondják, hogy 2010 óta szinte semmit nem kaptak a kórházak a Gyermekrák Alapítványtól, akkor azért már más a kontextus.

444: – De most nem ezt a részét bírálta el a bíróság, hiszen önök a konkrét adatok miatt pereltek.

Mester Csaba: – Nézze, az ítélet részletes elemzésébe nem szeretnék belemenni. Várjuk meg a bíróság írásbeli indoklását.