Utolsó két napjára ül össze idén a Parlament, kétszer is Lázár János barátjának kedvére tesznek

2014 december 14., vasárnap 19:49
106

Az előzetes napirendi javaslatok szerint hétfőn jön az őszi ülésszak utolsó ülése, már délelőtt tíztől.

Az már most látszik, hogy komoly munka vár a képviselőkre. Hétfőn jön többek között a szavazás a költségvetésről (erről itt írtunk sokat), a  közszolgálati médiaszolgáltatásra és a médiapiacra vonatkozó törvények módosításáról. Lesznek módosítások is, jöhet például a trafiktörvény 2.0, ami után a trafikok ezentúl csak egy dohányellátó nevű, májusban létrehozandó vállalattól vehetnek cigit. Mindezt úgy, hogy a szűkítések alapján eléggé úgy fest, hogy a törvényt a Continentálra, Lázár János barátjának a cégére szabták.

Lesz ezen kívül is még módosítás, változnak a nemzetbiztonsági ellenőrzés szabályai, a honvédek jogállása, a szociális ellátásokról szóló törvény, valamint pénzügyi tárgyú jogszabályokat is megváltoztathatnak a betétbiztosítással, valamint a pénzügyi közvetítőrendszerrel kapcsolatosan.

Kedden pedig a kormány kérésére rendkívüli ülés jön, amin a tervek szerint szavazás jöhet a vasárnapi pihenőnapról és a dohányipar jövő évi különadójáról (egy újabb intézkedés, ami a Continental versenytársainak fáj majd igazán.)

Lesz még szavazás a köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáról, valamint pénzügyi és építésügyi szabályok változtatásáról. Agrár- és egészségügyi tárgyú törvényeket is átírhat a parlament.

Kedden változhat emellett a letelepedési kötvényről szóló jogszabály, továbbá törvény születhet a hűség falvairól, valamint határozat a magyar zászló és címer napjáról.

A téli rendkívüli ülésszak első - és vélhetően egyben utolsó - ülésnapjára egy javaslat általános vitáját tervezik: a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyezte előterjesztés alapján egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.

A keddi szavazásokkal párhuzamosan civilek délutánra nagyobb tüntetést jelentettek be a Kossuth térre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt