Zöld Kapitány a szádba tömi a szemeted

Magyar verde
2015 február 19., 20:37

A Youtube hazai, Verde érdekkörbe tartozó mozgóképeinek szemlézése közben igazi aranybányára bukkantam. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ, de január végétől Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság, tehát NHI) videópályázatot hirdetett 2014-ben, amiben bármilyen, hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhattak az indulók, az illegális lerakástól kezdve, a szemetelésen át, a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig.

Rengeteg fiatal filmesben ébredt fel a bolygó kapitánya, és kazalnyi videót küldtek a két meghirdetett kategóriában (OMG, ez de durva és LOL, sírva nevess). A magvas gondolatokkal teletömött rövidfilmeket a Pokorny Lia, Vadon János és Novák Péter trióból álló zsűrinek kell átnyálaznia, akik lázasan dolgoznak, és egy döntőst már sikerült kiválasztaniuk. Íme:

link Forrás

De nem ússzátok meg ennyivel, jöjjön pár, kézműves módszerekkel, általunk választott alkotás.

Ezerféleképpen meg lehet fogni a témát, van aki kafkai úton indulva egy emberarcú PET-palack vallomásába sűrítette mondanivalóját.

Más klasszikus eszközökkel operál, fekete-fehér képek, mély gondolatok, szívhez szóló zongoraszó.

link Forrás

Ha zsűritag lennék, a Vízió című pályázatnak mindenképp adnék egy esélyt, a klasszikus festmények beborítása hulladékkal hatásos koncepció.

link Forrás

Végül pedig jöjjön a címben szereplő bosszúálló, aki radikális módszerekkel sarkallja felelősségteljes hulladékgazdálkodásra az utca emberét.

link Forrás