Kíváncsi rá, kire fog szavazni Csányi Sándor a FIFA elnökválasztásán?

sport
2015 március 07., 14:05
comments 28

A FIFA május 29-én új elnököt választ. A legendásan korrupt sportszövetség vezetésére újra kandidál a 78 éves Sepp Blatter. A szervezet annyira komolyan vehetetlen, hogy miután egy belső vizsgálaton tisztázta saját magát, még Navracsics Tibor sportért felelős európai biztos is beszólt nekik.

Az elnökválasztáson az egyes FIFA tagországok delegáltjai szavaznak, nyilvánvalóan a helyi vezetőség akaratának megfelelően.

Január 29-ig a tagországok előzetesen támogathattak jelölteket, akiknek öt támogatást kellett begyűjteniük, hogy elindulhassanak a választáson. Az MLSZ honlapján és közleményeiben nem találtuk nyomát, hogy kit jelöltek és kire fognak szavazni.

Kíváncsiak voltunk, az évi 35 milliárd forintból (!) gazdálkodó magyar szervezet végül kire fog voksolni, és milyen sportszakmai- és sportdiplomáciai szempontok igazolják a magyar szövetség választását. Ez a 35 milliárd jogilag természetesen nem közpénz, "csak" 1,7 milliárd forint a közvetlen állami támogatás, a költségvetés nagyobb része főleg TAO-pénzből áll. De hogy a TAO miért is közpénz, arról részletesen írtunk. Egy utólagosan átírt pénzügyi jelentéssel, közvetett módon még a felcsúti akadémia is elismerte ez.

Ezért február elején erről megkérdeztem az MLSZ kommunikációs osztályát. Közel egy hónap (és két további érdeklődő email után) be is futott az MLSZ válasza:

Az MLSZ a választás megtörténte után hozza nyilvánosságra az általa támogatott jelölt nevét.

Üdv: MLSZ Kommunikáció

A választáson Sepp Blatter, Ali bin al-Husszein jordániai herceg, Luís Figo korábbi aranylabdás focista és Michael van Praag holland sportvezető indul. Május 29-én újra nekifutunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.