Megdöglesz Petőfi! - ezt írták a Morvai Kazán nagyrédei üzemének kapujára

bűnügy
2015 május 02., 05:48
comments 157

A MEGAMORV-Petőfi Bizottság közleményét változtatás nélkül közöljük:

Megdöglesz Petőfi! — két horogkereszt társaságában ezt a gyűlölködő szöveget festették fel 2015. május 1-jére virradóra Morvai Ferenc nagyrédei üzemének nagykapujára, az irodaház ablakait pedig kövekkel dobták be. A Petőfi-kutatás mecénásaként ismert nagyrédei üzletember, a Morvai Kazán Magyarország Kft. tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. Elmondta, Nagyréde lakosságát felkavarták a történtek. Ő maga is komolyan veszi a fenyegetést.

Nem ez az első alkalom, hogy halálos fenyegetést kap, hiszen évekkel ezelőtt Kiskőrösön eszméletlenre verték, kezeit hátrakötötték, gépkocsiját felgyújtották, a hátára pedig ráírták: ,,Ha tovább folytatod a Petőfi-kutatást, így jár a családod is!" A rendőrség a mai napig nem találja a tetteseket.

Morvai Ferencet nem rettentette el a fenyegetés, 2015. július 17-én eltemeti Petőfi Sándor Barguzinból hazahozott földi maradványait. Az elkövetőket arra kéri, ha meg akarják ölni, azt a temetés után tegyék, mert Petőfi Sándor mellett van még egy szabad sírhely a Fiumei úti temetőben.

Kiadó: MEGAMORV - Petőfi Bizottság Egyesület

Orvtámadás a félelemkeltés szándékával a Megamorv-Petőfi Bizottság ellen.

Posted by Megamorv-Petőfi Bizottság Egyesület on Friday, May 1, 2015

Erről a Megamorvról azt kell tudni, hogy ők azok, akik szerint az 1989-ben megtalált barguzini lelet Petőfi maradványait tartalmazza. (Mások szerint amúgy az egy női csontváz.) Az ezredfurduló óta lobbiznak azért, hogy megnyithassák a pesti Petőfi-kriptát, hogy Hrúz Mária (Petőfi anyja) maradványaiból DNS-teszttel megállapíthat legyen, Petőfihez tartoznak-e a megtalált csontok.

Nemrég kínai orvosszakértők segítségével bebizonyították maguknak, hogy a csontok valóban Petőfihez tartoznak, de az MTA továbbra sem hisz nekik. És ami rosszabb: Széles Gábor sem, pedig ő elég sok dolgot elhisz, amit a normális emberek nem szoktak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.