A város, ahol megpróbálják lefizetni a potenciális gyilkosokat, és ez még működik is

2015 augusztus 4., kedd 2:39
196

A neve - Környékbiztonsági Hivatal (Office of Neighborhood Safety, ONS) - a kaliforiniai Richmondban működő civil szervezet akár egy sóhivatal is lehetne. Pedig valójában az egyik legérdekesebb bűnmegelőzési projekt az egész Egyesült Államokban.

Ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen az ONS-be, megfelelő életrajz kell:

lehetőleg a környék legveszélyesebb fiataljai közé kell tartoznia.

Az ONS munkatársai olyan fiatalokat keresnek, akik a kockázatelemzés alapján a következő 6-12 hónapban fegyveres gyilkosságot követhetnek el, vagy ilyen gyilkosság áldozatául eshetnek.

Az azonosítottakat utána felkeresik, és ha már valamilyen kapcsolatot sikerült velük kialakítaniuk, ajánlatot tesznek nekik:

fizetnek, ha a célszemély életmódot változtat, és megpróbálja rendbe szedni magát.

Az ötlet meglepően hatékony. A programba bekerülők az ösztöndíj mellett ahhoz is segítséget kapnak, hogy megtervezzék életük. A program résztvevőinek 94 százaléka életben van, 79 százalékuk pedig még a rendőrségi őrizetet is elkerülte. Richmondban pedig, ami 2007-re az Egyesült Államok egyik leghalálosabb városa lett a maga százezer lakosra jutó 45,9 gyilkosságos átlagával, 2013-ra 15/100000-re csökkent az arány. (Via Tech Insider. Címlapkép: Geoffrey Fairchild / Flickr CC BY 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt