Kirúgják a BKV biztonsági őreit

Tbg
közlekedés
2016 január 05., 08:24
comments 98

Drasztikus létszámleépítésbe kezdtek a BKV-nál, aminek egyik látható, bár kevésbé kommunikált jele, hogy egyre kevesebb BKV-kék mackó fog álldogálni a metrók, mozgólépcsők környékén, értesült az Index.

Emiatt álltak le például a felújított 1-es villamos megállóihoz vezetett mozgólépcsők, azokat ugyanis még biztonsági őrök védték a számítógépes rendszer el nem készülése miatt.

De a leépítés érint a metróbejáratnál strázsáló, az elektronikus jegykezelőkapuk feladatát emberi erővel ellátó dolgozókat is. A lap szerint a leépítésnek köze van a főváros és az állam között dúló, a a BKV finanszírozásáról szóló háborúhoz. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.