A MÁV új díjszabása szerint a Keleti már nem 4 hanem 13 kilométerre van a Kelenföldi pályaudvartól

2016 január 14., csütörtök 8:45
110

2016-ra új menetrendet készített a MÁV. A vonatjegyek ugyan nem drágábbak, pár dunántúli település lakóinak mégis többet kell fizetniük. A kaposváriak például azért szívják meg, mert 

a régi menetrend szerint a városuk 195 kilométernyire volt a Keleti pályaudvartól, az új menetrend szerint viszont már 204 km a távolság.

Nőtt a Budapest-Somogyszob távolság is 235-ről 244 kilométerre.

A MÁV szerint a növekedés oka, hogy eddig csaj a fejállomásokon keresztül számították az utazási távolságokat, és a jegyárszámításnál úgy vették, mintha a Keleti és a Déli is 4-4 kilométerre lenne a Kelenföldi pályaudvartól. Viszont míg a Déli valóban négyre van, a Keleti 13-ra. A MÁV ezért hangsúlyozta, hogy nem kerültek messzebb a dunántúli települések Budapesttől, csak annyi történt, hogy most már a ténylegesen megtett út alapján számolják a menetdíjakat minden vonalon.

Ennek értelmében például Tatabányára is drágább lett a jegy, de ha nem a Keletiből, hanem a Déliből indulunk, akkor nem kell többet fizetni sem Tatabányára, sem Kaposvárra. (Sonline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt