Több ezren meneteltek Moszkvában Borisz Nyemcovra emlékezve

2016 február 27., szombat 12:30
126

Az orosz ellenzéki politikust egy éve ezen a napon lőtték le, nem messze a Kremltől. Moszkvában tüntetők ezrei meneteltek, és vittek virágot a kivégzés helyszínére.

Fotó: Makszim Blinov / Sputnik

A gyilkossággal kapcsolatban több csecsent is törvénytelenül letartóztattak, és a csecsen elnökhöz köthető első számú gyanúsítottról is kiderült, hogy kínzással verték ki belőle a vallomását, de a gyilkosság irányítójának kilétére nem derült fény.

Minthogy a Putyin támogatását élvező Ramzan Kadirov csecsen vezér az Instagramján gyakran fenyegeti, és a nép ellenségeinek nevezi Putyin ellenzékét, volt, aki „Kadirov, ölj meg!” feliratú táblát vitt:

Májusban mérgezés gyanújával került kórházba az egyik legismertebb orosz ellenzéki politikus, Vlagyimir Kara-Murza, Nyemcov kollégája.

Pár hónappal Nyemcov halála után jelent meg egy jelentés, ami tartalmazta az ő anyagait is, és aszerint addigra legalább 220 orosz katona meghalt már a 2014-ben kitört kelet-ukrajnai harcokban. (Mashable)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt