Zuschlag János szerint ő azért ült hat évet börtönben, hogy Pukli Istvánnak jó legyen (Zuschlag János amúgy csalás, magánokirathamisítás és más bűntettek miatt ült hat évet börtönben)

politika
2016 március 03., 10:54
comments 341

"Azért ültem 6 évet, hogy például Ő meg a többi fiatal majdnem ingyen tudjon Fadd-Domborin táborozni,meg tudjon ifjúsági szervezetet alapítani."

Így foglalta össze egy órával ezelőtt Zuschlag János saját büntetőügyének lényegét. Az "Ő" a mondatban Pukli István, a tanárok tiltakozását támogató Teleki Blanka Gimnázium igazgatója.

A 2011-ben 72 millió forint közpénz szabálytalan elköltése miatt jogerősen 6 évre ítélt volt szocialista politikus kb. egy héttel ezelőtt kezdett Pukliról beszélni. A habonyista új TV2-n pénteken este ment le az első anyag, amiben Zuschlag arról beszélt: Puklinak tudnia kellett, hogy anno milyen pénzekből finanszírozzák az ifjúsági mozgalmat.

Az események megértéséhez nem árt tudni, hogy Zuschlag a 2014-es országgyűlési választási kampányban aktivizálta magát.

Könyvet írt, amiből kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc, az MSZP és a társadalom hibás az ő bűntetteiért. Ezt a könyvet Szalai Viviennel, a TV2 új hírigazgatójával közösen írta, vagy hát ilyen interjúkötet volt. Zuschlag körének a kampányban sikerült 2 országos listát állító pártot alapítania.

Miután Szalai a TV2-höz került adta magát, hogy Zuschlag is feltűnjön. A múlt hét pénteki után most kedden újra Puklit ütötte a propagandatévé.

"Hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges."

Ezt mondta a Népszabadság mai számában Pukli. Arra utalt, hogy politikai indokok állhatnak az őt ért támadások mögött.

Zuschlag Jánosnak láthatóan nagyon rosszul esett, hogy így kétségbe vonják a szavahihetőségét, és indítékainak tisztaságát.

Az elmúlt pár órában több dühös posztban is megpróbálta elmagyarázni, hogy ebben a történetben ki az igazi áldozat, és ki a bűnös. (Ha jól értem az áldozat Zuschlag János, a bűnös pedig a média, és talán kis részben Pukli István iskolaigazgató.)

photo_camera

"Ja és még valami az igazság leírása, nem lejárató kampány."

"Ja és még valami az igazság leírása, nem lejárató kampány."

"Ja és még valami az igazság leírása, nem lejárató kampány."

"Ja és még valami az igazság leírása, nem lejárató kampány."

"Ja és még valami az igazság leírása, nem lejárató kampány."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.