Tényleg kirakják a női hajléktalanszállót a József nádor térről, ahol luxusszálló épül

2016 március 30., szerda 10:29
77

Előbb a fejlesztések útjában álló fákat tarolták le a belvárosi József nádor térről, most a Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy költöztessék el onnan a női hajléktalanszállót. Meglesz jövőre a teljesen érthetetlen mélygarázs is, aztán tényleg jöhet a luxusszálló, miközben a tér körül egy Tiborcz Istvánhoz kapcsolható cégcsoport sündörögött egészen addig, amíg ennek nyilvánosságra kerülése után új tulajdonosa nem lett a cégnek. 

A 64 férőhelyes női hajléktalanszállót az Oltalom Karitatív Egyesülett működteti egy 2000. január 10-én kötött szerződés alapján. Ezt mondta most fel a Fővárosi Közgyűlés, augusztus 31-i hatállyal úgy, hogy arról előzetesen nem egyeztettek az Oltalommal. 

Az előterjesztő Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az MTI tudósítása szerint azt közölte: "számos panasz érkezett a szálló elhelyezkedés miatt. Nem ideális, hogy a belváros szívében, egy bérházban működik egy nem túl jó állapotban lévő hajléktalanszálló".

Ezért a hajléktalanszállót kiköltöztetik a Gyáli út 33-35. szám alatti munkásszáló egyik emeletére, ami "a lakóegységek férőhelyszámának növelésével" 64 férőhelyes átmeneti szállássá alakítható át.

A javaslatot a testület 19 igennel, 6 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el.  

Ellenzéki képviselők ellenérvei: 

  • Horváth Csaba (MSZP) azt nehezményezte, hogy az érintett egyesületnek a sajtóból kellett értesülnie arról, hogy fel akarják mondani az ingatlanhasználati szerződést. Kezdeményezte, hogy vegyék le a napirendről a javaslatot és kezdődjenek egyezetések az érintettel.  
  • Gy. Németh Erzsébet (DK) szerint nem szól másról a történet, mint hogy valaki szállodát akar építeni a környéken. 
  • Csárdi Antal (LMP) sokkal hatékonyabban lehetne a célokat elérni, ha partnerként tekintenének "az utca emberére" is.

Tarlós István főpolgármester is megszólalt. Szerinte a hajléktalan-szálláshelyek száma 2010 óta növekedett a fővárosban. Hangulatkeltésnek nevezte, hogy a szállodaépítést az ügybe keverik, ahhoz - mondta - a fővárosi önkormányzatnak nincs köze. 

Aztán azt közölte:

"ha elkészül az új szállás, akkor a lakók képviselőit meghallgatják, hogy az új létesítmény jobb-e mint a József nádor téri".

Arról az MTI nem ír, hogy Tarlós szerint mi lesz, ha a lakók szerint a József nádor téri volt a jobb. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt