Az LMP vitanapot akar offshore-ügyben

Tbg
POLITIKA
2016 április 16., 10:19
comments 42

Az LMP politikai vitanapot kezdeményez az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről, jelentette be Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombati, budapesti ajtótájékoztatóján.

Meglenne a pénz a szociális kiadásokra, az oktatás, egészségügy rendbetételére, ha az a pénz, amit "ellopnak a közösből", illetve, amit a döntéshozók 25 éve "feketén szereznek meg", nem adóparadicsomokba vándorolna, mondta.

Az offshore-ozás ügye szerinte nem megkerülhető, ezért a párt politikai vitanapot kezdeményez, hogy a képviselők megvitassák, mit lehetne tenni "az offhore-lovagok kiseprűzése érdekében", illetve, hogy milyen mandátumot kellene adni az Európai Uniónak, hogy hatékonyabban léphessen fel az offshore-lovagokkal szemben.

Az utóbbi időkben két fideszes képviselőről (Kerényi János, Horváth Zsolt) és egy MSZP-sről derült ki, hogy vagyonuk nem látható részét átltáthatatlan offshore-számlákon, pénzintézetekben őrzik, de a kormánynak dolgozó Andy Vajnának, Habony Árpádnak és Orbán jó barátjának, Mészáros Lőrincnek is vannak ilyen láthatatlan ügyletei. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.