Az LMP vitanapot akar offshore-ügyben

POLITIKA
2016 április 16., 10:19
comments 42

Az LMP politikai vitanapot kezdeményez az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről, jelentette be Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombati, budapesti ajtótájékoztatóján.

Meglenne a pénz a szociális kiadásokra, az oktatás, egészségügy rendbetételére, ha az a pénz, amit "ellopnak a közösből", illetve, amit a döntéshozók 25 éve "feketén szereznek meg", nem adóparadicsomokba vándorolna, mondta.

Az offshore-ozás ügye szerinte nem megkerülhető, ezért a párt politikai vitanapot kezdeményez, hogy a képviselők megvitassák, mit lehetne tenni "az offhore-lovagok kiseprűzése érdekében", illetve, hogy milyen mandátumot kellene adni az Európai Uniónak, hogy hatékonyabban léphessen fel az offshore-lovagokkal szemben.

Az utóbbi időkben két fideszes képviselőről (Kerényi János, Horváth Zsolt) és egy MSZP-sről derült ki, hogy vagyonuk nem látható részét átltáthatatlan offshore-számlákon, pénzintézetekben őrzik, de a kormánynak dolgozó Andy Vajnának, Habony Árpádnak és Orbán jó barátjának, Mészáros Lőrincnek is vannak ilyen láthatatlan ügyletei. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt