Az LMP vitanapot akar offshore-ügyben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az LMP politikai vitanapot kezdeményez az offshore-ellenes fellépéshez szükséges lépésekről, jelentette be Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője szombati, budapesti ajtótájékoztatóján.

Meglenne a pénz a szociális kiadásokra, az oktatás, egészségügy rendbetételére, ha az a pénz, amit "ellopnak a közösből", illetve, amit a döntéshozók 25 éve "feketén szereznek meg", nem adóparadicsomokba vándorolna, mondta.

Az offshore-ozás ügye szerinte nem megkerülhető, ezért a párt politikai vitanapot kezdeményez, hogy a képviselők megvitassák, mit lehetne tenni "az offhore-lovagok kiseprűzése érdekében", illetve, hogy milyen mandátumot kellene adni az Európai Uniónak, hogy hatékonyabban léphessen fel az offshore-lovagokkal szemben.

Az utóbbi időkben két fideszes képviselőről (Kerényi János, Horváth Zsolt) és egy MSZP-sről derült ki, hogy vagyonuk nem látható részét átltáthatatlan offshore-számlákon, pénzintézetekben őrzik, de a kormánynak dolgozó Andy Vajnának, Habony Árpádnak és Orbán jó barátjának, Mészáros Lőrincnek is vannak ilyen láthatatlan ügyletei. (MTI)