Nem enyhül az Uber és a kormány háborúja

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken jelentette be, hogy akit kétszer illegális személyszállításon kapnak (mármint sofőrként, nem utasként), annak 6 hónapra elveszik a jogsiját.

Ez eddig a legsúlyosabb kormányzati szankció, amikkel az Uber-sofőröket sújtják, az Uber ugyanis sehogyan sem hajlandó elfogadni, hogy ha a személyszállítási szektorban szeretne tevékenykedni Magyarországon, akkor bizony rá is azok a szabályok érvényesek, amik mindenki másra, aki Magyarországon a személyszállítási szektorban tevékenykedik. Az már egy másik kérdés, hogy ezek elég szar szabályok, de ilyen hely ez a világ: mindenkinek mindig van mit a szemére vetni.

Most az Uber egy belső poénnal vág vissza Fónagynak: az alkalmazásban ez fogadja a felhasználókat:

Az üzenet: Fónagy Uberében nincs autó, akkor nem tudnak szolgáltatást nyújtani, ha Fónagy szabályai szerint kell játszani, mert a Fónagy-féle szabályok között ők nem tudnak legálisan működni.

A csúszkát az UberX-re húzva azonban most is simán lehet autót rendelni. Ez persze nem azt jelenti, hogy az UberX sofőrjeire ne vonatkoznának a Fónagy-féle szabályok. Vonatkoznak.