Nincs ilyen: 7 milliárdos beruházási hitelt kap az államtól a Párisi udvart megszerző arab szállodacég

PÉNZ
2016 május 04., 16:07
comments 142

22 millió eurós, azaz nagyjából 6,85 milliárd forintos

"versenyképességet javító belföldi beruházási hitelt" kap a Párizs Property Kft.-t birtokló, emírségi Majdi Ayesh üzletember, aki mögött a kezesként áll a Zuhair Awad és Sameer Hamdan tulajdonában álló Párisi Udvar Hotel Kft - írja a Heti Válasz.

A pénzváltóból lett luxusszállodások 2,1 milliárd forintért vették meg a Párisi udvart az ötödik kerületi önkormányzattól még 2014-ben. Több más hotel mellett ez a Mellow Mood néven ismert csoport üzemelteti a Buddha-Bar luxusszállodát is a Klotild-palotában.

photo_camera Budapest, 2012. június 14. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja kezet fog a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki. MTI Fotó: Kollányi Péter

A Párisi udvarban esedékes beruházást egyébként történetesen a Garancsi István által irányított Market Zrt. valósítja meg.

A legszebb a történetben, ahogy azt a hírt szállító Heti Válasz is megemlíti, hogy az Eximbank részéről épp az a Puskás András vezérigazgató-helyettes írta alá a hitelszerződést, aki a Párisi udvar két évvel ezelőtti eladása idején még az ötödik kerület beruházásokért is felelős alpolgármestere volt.

Az Eximbank milliárdos kihelyezéseinek láthatóan semmi nem szab határt. Alig néhány hónap alatt 30 milliárd forintnyi állami forrás helyeződött ki kormányközeli projektekre:

Az Eximbank "politikájáról" itt írtunk részletesen. A külkereskedelmi bank funkciója ugye elviekben az lenne, hogy kihelyezéseivel támogassa a külföldi piacokra igyekvő magyar vállalkozásokat - ehhez képest itt most egy Magyarországra "igyekvő" külföldi vállalkozás kap beruházási hitelt egy budapesti ingatlanfejlesztés kivitelezéséhez.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt