A kormány csak azon a héten nem támogatta az osztályok kedvezményes utazását, amikor a legtöbb osztálykirándulását rendezték

közlekedés
2016 május 30., 12:17
comments 107

"Azt erősíti az emberekben, hogy az osztálykirándulások támogatja a magyar állam. Tévedés. Súlyos tévedés."

Valószínűleg még soha nem utasította vissza olyan felháborodottan politikus, hogy kormánya támogatná az iskolások kirándulását, mint ma Tasó László fejlesztési államtitkár a Parlamentben. Persze érthető a sértettség, nemtelen támadás ez a kormány ellen.

Hónap eleje óta megy ez a balhé, akkor derült, hogy május 4. és 13. között korlátozták az osztályoknak igénybe vehető MÁV-os utazási kedvezményt. Azon a héten, amikor a legtöbb osztálykirándulás, és így vonaton utazni készülő osztály van.

A hónap közepén Fónagy János államtitkár már egyszer megmagyarázta, hogy miért van ez.

Tekintettel arra, hogy az előadások napjai egybeesnek az osztálykirándulások csúcsidőszakával, jelentős kapacitásbeli problémák adódhatnak a társaságok eszközparkjában. A MÁV-Start Zrt. ennek elkerülése érdekében kért és kapott engedélyt az előadások napjaira a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmények szüneteltetéséhez."

Szóval tényleg akkor nem jár bizonyos utazási kedvezmény az osztálykirándulásoknak, amikor a legtöbbet rendezik, mégpedig azért, mert akkor nagyon sokan vennék igénybe.

Aki azt gondolta, hogy ebben az ügyben nem lehet Fónagynál okosabban megszólalni, az tévedett.

Ma az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte a dologról a Fejlesztési Minisztériumot a Parlamentben, Tasó László államtitkár pedig nem csak azt utasította vissza, hogy támogatnák az osztálykirándulásokat, de még a következőket is elmondta.

"Május 4-től 13-ig, azon a néhány napon tényleg korlátozták ezt a fajta kedvezményt, deviszont sokkal több és más kedvezmény nem volt korlátozva."

Ezek szerint annak kellene örülni, hogy a nyugdíjasok, vagy a rokkantak továbbra is kedvezménnyel utazhattak, hogy az övékét nem vették el az osztálykirándulások miatt. Ilyesmit próbált a MÁV is elmagyarázni, hogy azon a bizonyos héten "csak" két kedvezményt függesztenek fel.

Vannak más lehetőségek is, igénybe kell venni, széjjel kell nézni

- üzente egyébként a Parlamentből Tasó László.

A legviccesebb, hogy ezt az egész puffogást úgy nyomta végig, hogy a kormány valószínűleg enged, és a jövőben már lehet azon a májusi héten is kedvezményesen osztálykirándulni, amikor a legtöbb osztálykirándulást rendezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.