Viszlát, közpénz: irodát nyit az MVM Moszkvában

2016 június 7., kedd 2:32

Az orosz kormányzati és gazdasági szereplőkkel való szorosabb kapcsolattartás, az együttműködés erősítése és a közös üzleti lehetőségek hatékonyabb kiaknázása érdekében” nyit külképviseleti irodát a paksi atomerőművet is üzemeltető, a megújuló arculatával, épülő székházával, Habony-lapokban megvalósított költéseivel és megannyi más dologgal a magyar adófizetőket jó sok pénztől megkopasztó MVM Csoport Moszkvában.

A megnyitóra időzített nyilatkozatban szerepelnek olyan mondattöredékek is, hogy „összhangban a keleti nyitás politikájának céljaival”, és hogy „lehetőség nyílik az MVM Csoport leányvállalatai és az orosz partnerek közötti közvetlen kapcsolattartásra.

Az MTI hangulatos beszámolója szerint „az ünnepségen az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és több leányvállalatának felsővezetése mellett jelen volt Viktor Zubkov, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke, megjelentek a Roszatom, és az Inter RAO orosz energetikai óriáscégek vezetői, valamint orosz kormányzati szereplők, külföldi diplomaták és az Oroszországban aktív magyar cégek helyi képviselői is.

Lesz az MVM-nek pozsonyi és brüsszeli irodája is, de azt majd később nyitják meg. (MTI)