Kunfalvi Nóra készítette a Spéder Zoltánról szóló lejárató anyagot

Média
2016 június 10., 04:00
comments 201

Ugyan a szerkesztő neve nem volt feltüntetve, de információink szerint Kunfalvi Nóra készítette a keddi Tényekben leadott, Spéder Zoltán vállalkozóról szóló lejárató anyagot. Erre jutott a hvg is.

A rejtőzködő milliárdosok címen futó sorozat második epizódjában kemény mondatok hangoztak el az Index.hu és az FHB tulajdonosáról:

„Nincsen neki semmi az életében, csak a pénz.”

„A medencéje akkorának tűnik, mint egy kisebb város uszodája."

„Sokak szerint csak azért küzd, hogy több pénze legyen, mint Csányi Sándornak.”

„A láthatóan lazán öltözködő Spéder offshorozással, takarék szövetkezeti balhéjával és a hirhedt Posta-üggyel került az elmúlt hetekben az újságok címlapjára.”

A riportban lesből készült fényképek is szerepelnek Spéderről, például arról, ahogy a Mercedeséből kihajolva megcsókol egy nőt.

link Forrás

Kunfalvi idén került a TV2-höz, rögtön ezután Pukli Istvánról készített anyagot, de az eddigi leghíresebb riportja Juhász Péterről szólt.

A juhászos riportban a „drogügyeiről is ismert politikus” drága budai bérleményének ment utána a szerkesztő. Az interjút az Együtt politikusa is rögzítette.

Egy jó kérdés Kunfalvitól:

„Egyébként a kendertermesztésből nem maradt valamennyi, amiből ki tudja fizetni az albérletét?”

A riport után a Corvinuson is oktató Kunfalvival az egyetem megszakította a kapcsolatot.

A riporter korábbi lejárató riportjaiban még nem rejtőzködött, névvel, arccal, hanggal vállalta a munkáját, de a keddi adásra már nem írták ki a nevét, és a képek alatt hallható narrációt is egy férfi mondja helyette.

Kunfalvi korábban a Hírtv Célpont című műsorából a Habony Árpád-médiához, onnan pedig a megújult TV2-höz igazolt át.

Megkerestük a TV2-t, hogy ki készítette a riportot, az alábbi választ kaptuk:

„A médiában alapvető elvárás, hogy a szerkesztőségi autonómiát mindenki tiszteletben tartsa. Az, hogy melyik újságíró mely témáról milyen anyagot készít, az bármely szerkesztőség belső ügye. Ettől a bevett gyakorlattól a Tények még a 444.hu kedvéért sem kíván eltérni. A magyar sajtóban rendszeresen találkozhatunk olyan írásokkal, amelyeknek nem ismert a szerzője.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.